Kvalserien: Perfekt start för Västervik
Publicerad: 2018-03-22
Västervik fick en perfekt start på Kvalserien efter att ha hemmavunnit mot Troja-Ljungby - och även Borlänge och Västerås vann sina matcher.

Kvalserien till HockeyAllsvenskan inleddes med möte mellan allsvenska lagen Västervik och Troja-Ljungby - och Västervik kunde ta en 4-1-seger efter drömstart i första perioden.

Inom loppet av 42 sekunder gjorde Joakim Englund och Pierre Gustavsson 1-0 och 2-0, och innan första akten var över gjorde Patrik Blomberg 3-1.

Troja-Ljungby 1-3-reducerade genom Sebastian Benker direkt i den andra perioden, men Joacim Hedblad tryckte sedan in 4-1 och stängde matchen.

Viktor Östlund i Västerviks kasse svarade för 35 räddningar på 36 skott och hade en räddningsprocent på mäktiga 97,2 %.

Statistik: Västervik - Troja-Ljungby 4-1

Överraskningslaget Borlänge fick en perfekt start på Kvalserien efter att ha 5-3-vunnit mot HockeyEttan Finalen-motståndaren Huddinge.

Avgörandet kom i mittperioden. Sebastian Bengtsson, Isak Pantzare och Lars Eriksson sköt tre raka mål som satte Borlänge i ett 4-1-övertag, och det släppte man sedan aldrig även om Huddinge närmade sig i slutet.

Borlänge fick också mål från Markus Nygren och Mathias Wiklund, medan Fabian Lundh, Alexander Anderberg och Björn Jonason tröstmålade för Huddinge.

Statistik: Borlänge - Huddinge 5-3

Västerås fick bara iväg 15 skott på mål mot Piteå, men lyckades ändå vinna med 2-1 efter att ha fått två tidiga mål i matchen.

Oskar Pettersson och Fredrik Johansson satte VIK i ett 2-0-övertag efter halva den första perioden, och Piteå kom inte närmare än en reducering av Oscar Öhman i början av den andra perioden.

Marcus Bohman i VIK-kassen var strålande och räddade 33 av 34 skott och hade därmed en räddningsprocent på starka 97,1 %.

Statistik: Piteå - Västerås 1-2