Matchguide: Håller Leksand förstaplatsen?

16 mars 2019 10:00

Lördag och dags för tredje omgången i Slutspelsserien! Behåller Leksand förstaplatsen? Hakar Karlskoga på i toppen? Hur går det i nyckelmatchen mellan Västerås och MODO? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

18.00 Leksand - Västervik, Tegera Arena
18.00 Västerås - MODO, ABB Arena
18.00 Karlskoga - Karlskrona, Nobelhallen

SLUTSPELSSERIEN

Enkelserie som spelas över fem omgångar. Vinnaren går vidare till PlayOff.

Övriga lag spelar i HockeyAllsvenskan 2019/20.

Lagen har med sig bonuspoäng baserat på placering i grundserien, 3:an har 3 p, 4:an har 2 p och 5:an har 1 p, 6:an, 7:an och 8:an har 0 p med sig.

» Fristads Hockey Challenge

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

LEKSAND - VÄSTERVIK

Leksand har tagit kommandot i Slutspelsserien. Laget bortavann mot Västerås i första matchen och övertidsbesegrade sedan Karlskoga senast.
Nu ställs dalalaget mot Västervik som ligger sist i Slutspelsserien med en inspelad poäng.
– Det är sådana här matcher man vill spela så det är bara kul att matcherna kommer tätt. Det är den bästa tiden på året så det gäller att njuta av det. Det kommer att bli en tuff match igen precis som alla matcher i den här serien, men gör vi det vi ska så vinner vi imorgon (idag), säger Leksands back Daniel Gunnarsson till klubbens hemsida.
Leksand spelar andra raka hemmamatchen.
– Det var riktigt bra tryck i hallen igår (i torsdags), inte minst från ståplats. De har varit med oss hela säsongen och det är riktigt skönt att de fortsätter stötta oss i Slutspelsserien. Vad jag har hört så kommer det ännu mer folk imorgon (idag), så då blir det ännu roligare att spela, säger Gunnarsson.
Västervik inledde Slutspelsserien med att bortaförlora mot Karlskrona efter straffar, och föll sedan hemma mot Västerås i torsdags.
– Allt ska gå med oss om vi ska vinna serien, säger lagets assisterande tränare Mikael Johansson till dagensvimmerby.se.

Noterat:
» Leksand saknar Calle Själin och Tobias Forsberg (den sistnämnde borta resten av säsongen). Dessutom spelar troligen inte Mattias Nilsson som saknades senast och som uppges har ljumskproblem, skriver dt.se.
» Västervik kom till spel utan Isak Ragnevad, Andreas Frisk och Niklas Folin senast.
» Leksands målvakt Axel Brage har noterat två assist på två matcher i Slutspelsserien.
» Igår skrev Västervik nytt kontrakt med forwarden Victor Wänghult som därmed spelar i klubben även kommande säsong.

» Läs mer på Leksands hemsida
» Läs mer på Västerviks hemsida

VÄSTERÅS - MODO

Västerås är tvåa i Slutspelsserien på sex poäng.
Nu ställs västmanlänningarna mot MODO som vann med klara 6-0 mot Karlskrona senast, som är fyra i tabellen med tre poäng, och som måste vinna för att hålla PlayOff-drömmen vid liv.
Snacka om att det blir en het match.
Västerås jagar Leksand i toppen, och är beroende av att dalalaget tappar poäng för att kunna gå upp i topp i tabellen.
– Vi behöver hitta tillbaka till det spel som vi hade i slutet av grundserien (sju raka segrar). Och sedan att vi adderar det med sakerna som vi har lärt oss hittills. Det är en helt annan hockey nu, säger Västerås tränare Thomas Paananen till vlt.se.
För MODO är det vinna eller försvinna-match, precis som senast mot Karlskrona.
– En match i taget är det som gäller och vi ser endast framåt så långt. Vi tänker bara att vi ska slå Västerås och vet att det kommer att krävas säsongens bästa prestation så här långt. Men det är det som kvarstår av säsongen där vi måste slå personligt rekord i prestation, säger MODO-tränaren Björn Hellkvist till klubbens hemsida.
– Det gäller att vi är påkopplade och när lägena dyker upp så gäller det att vi gör målen. Erik Hanses har spelat väldigt bra och det krävs att han fortsätter att göra det. Riktigt bra målvakter är som bäst när det gäller och Hanses är en sådan målvakt.

Noterat:
» Västerås har samma lag som senast. Backen Morgan Hassel saknas alltjämt på grund av skada, skrive vlt.se.
» MODO är skadefria.

» Läs mer på MODO:s hemsida

KARLSKOGA - KARLSKRONA

Karlskoga har skaffat sig ett bra utgångsläge i Slutspelsserien. Laget slog MODO i första omgången och tog sedan en poäng borta mot Leksand senast. Värmlänningarna är trea i tabellen, två poäng efter ettan Leksand.
Ikväll väntar hemmamatch mot Karlskrona.
– Jag och Staffan (Lundh, huvudtränare) gick igenom Leksands-matchen i bussen hem och vi är nöjda med väldigt mycket. Sista 40 minuterna är vi det klart bättre laget och tar många bra beslut. Till kvällens match hoppas jag att vi tar med oss mycket från torsdagen, är det något vi behöver trycka lite extra på är det att bli lite hetare och desperatare när lägen ges framåt, säger assisterande BIK-tränaren Johan Schoultz till klubbens hemsida.
Karlskrona föll med svidande 0-6 mot MODO senast och ligger näst sist i Slutspelsserien.
– Vi har inget att förlora nu. Vi måste vara heta framåt, vare mer på hugget, vara fysiska i närkamperna och vinna 50/50-duellerna, säger centern Linus Karlsson till blt.se, och ser fram emot kvällens match mot just BIK:
– De brukar vara rätt roliga matcher. Jag tycker att de bjuder upp till spel. Det är en lite mindre hall och det är kul att känna trycket från läktarna. Och så har vi ju vunnit en match borta mot dem i serien.

Noterat:
» Karlskoga har samma lag som senast. Viktor Lang och Victor Berglind är alltjämt på skadelistan, men den sistnämnde kan eventuellt spela på måndag.
» Karlskrona saknade Drew Paris, Kyle Osterberg och Jörgen Karterud senast.
» Karlskogas Gustaf Franzén har gjort mål i tre raka matcher.

» Läs mer på Karlskogas hemsida