3 nycklar: "Måste lösa målvaktsbiten"

26 augusti 2021 09:30

#14lag14analyser: Vilka blir nycklarna för Almtuna i vinter? Vi lyfter fram tre detaljer som blir viktiga för att nå framgång.


MÅLVAKTSVÄRVNINGEN

Just nu har Almtuna bara juniormålvakten Oscar Leijon i truppen. Det är en spännande talang med en ljus framtid, men Almtuna ska givetvis ha in en målvakt till och den värvningen känns viktig.

Det är inget snack om att den målvakt som Uppsala-klubben letar efter ska gå in som etta, för det ansvaret kommer inte att läggas på Leijon. Det är således en viktig rekrytering som ska göras med bara en månad kvar till seriestart. Att kasta in en ny målvakt som får begränsat med tid att köras in i spelsystem och försvarsspel känns som ett högt spel. Det har också varit väldigt tyst kring eventuella nyförvärv.

Målvaktsvärvningen blir oerhört viktigt och den spelaren kliver omgående in som en nyckelspelare.

HÅLLA SIG SKADEFRIA

Almtuna har ett riktigt bra lag på gång, men sitter inte på den största budgeten i ligan - långt ifrån - och är således beroende av att hålla sig hela och friska under säsongen.

Det gäller alla lag, men det finns en hel del spelare i Almtunas trupp som har en historik av skadeproblem.

Bland annat så fick ju både Hampus Harlestam och återvändande Viktor Hertzberg den gångna säsongen avslutad i förtid på grund av skador. Spelare som Jacob Svensson, Anton Björkman och Sebastian Höglund har också haft riktigt jobbiga skadeproblem under de senaste säsongerna. En nyckel är givetvis att alla håller sig hela.

UPPBACKNING TILL TRÄNARNA

Det vimlar nya och unga tränare som gör bra ifrån sig och Almtunas satsning på Mattias Zackrisson och Daniel Casselståhl i båset känns hur spännande som helst. Klubben ska ha kredd för att våga satsa nytt och fräscht.

Samtidigt är det svårt att blunda för bristen på rutin. Zackrisson har gjort en säsong som assisterande tränare i klubben och har innan dess varit i Djurgårdens juniororganisation samtidigt som Casselståhl aldrig tränat på seniornivå. Det är viktigt att duon får uppbackning, och det finns ju mycket rutin i både spelatrupp och organisation, inte minst i form av Björn Danielsson och Tony Mårtensson. Att alla är öppna och hjälper varandra är viktigt.

Almtuna är en klubb som troligtvis inte kommer husera i den absoluta toppen så det kommer att komma en del förluster, och i de tyngre perioderna är det en nyckel att firma Zackrisson och Casselståhl får den uppbackning som de behöver.