Profilerna: "Lär ösa in poäng igen"
Publicerad: 2022-09-04
#14lag14analyser: Vilken är bästa värvningen? Vem vinner poängligan? Vem är lagets joker? Vi siar kring MoDos lag.

TOPPVÄRVNINGEN

Givetvis Rihards Marenis. Letten startade förra säsongen i HockeyEttan med Kiruna men lånades sedan in till Vita Hästen. En släpande avstängning från Kiruna-tiden gjorde att debuten dröjde, men när det väl blev spel så visade forwarden klass omgående. 29-åringen öste in poäng och var framförallt en vass målskytt. Han radade upp highlights-mål efter vackra soloprestationer. Kliver in i MoDo med höga förväntningar på sig och ska vara en offensiv spetsspelare.

JOKERN

Vad kan MoDo förvänta sig av Johan Södergran? Det är lite svårt att sia om. 22-åringen slog igenom som ung i Linköping men har sedan haft det ganska trögt. Kommer hem till Sverige för en nystart och är en riktig joker. Kommer bidra med hårt jobb, fysik och tvåvägsspel, men har också offensiv potential som i rätt roll och omgivning kan blomma ut.

TALANGEN

MoDo har ett lag fyllt med rutinerade lirare men junioren Theo Jacobsson är ett undantag. 19-åringen var ombytt i många matcher i fjol men hade sparsamt med speltid. Han får svårt att slå sig in på fyra kedjor i år också, men är först in om det blir vakanser, och lär få spela en hel del i vinter. En talang med hög uppsida som kan överraska om han får chansen.

KULTURBÄRAREN

Oscar Pettersson var förvisso iväg till Västervik under två år innan han kom tillbaka i fjol, men det här en kille som är född i Örnsköldsvik och fostrad i klubbens system. Han brinner för MoDo-emblemet. En spelare som med sin rivighet och hårda jobb går i bräschen för laget.

{!A}

ASSISTKUNGEN

MoDo hoppas så klart att det blir Josh Dickinson som ska ankra toppkedjan och vara spelmotor mellan Riley Woods och Rihards Marenis, två spelare som vet hur man gör mål. Klickar det för Dickinson i den rollen så kommer det rassla in assist.

MÅLKUNGEN

Med tanke på leveransen i fjol så ligger Riley Woods bra till. Kommer få en stor roll, spela mycket i powerplay och har en förmåga att kliva fram i de viktiga lägena. Sitter på ett fint skott och skjuter gärna och ofta, och brukar lyckas lirka in puckarna. Kommer utmanas av Rihards Marenis och Mikkel Aagaard som också vet var målet är beläget.

POÄNGKUNGEN

Riley Woods. Poängkung i fjol där han blev femma i hela HockeyAllsvenskans poängliga. Kanadensaren är en poängmakare i en topproll, så räkna med massor av pinnar i år också.

MVP

Riley Woods har visat sig oerhört viktig som matchvinnare och poängmaskin och är definitivt en av MoDos viktigaste spelare.

Jonas Gustavsson