Oskarshamn vände och vann toppmatchen
Publicerad: 2018-12-12
Oskarshamn fick en mardrömsstart mot AIK men kunde vända och vinna toppmatchen.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Oskarshamn fick en mardrömsstart mot AIK men lyckades studsa tillbaka och kunde till slut vinna toppmatchen med 5-3.

AIK rivstartade bataljen. Sam Marklund gjorde 1-0 efter knappt en och en halv minut och bara 18 sekunder senare så tryckte Max Lindholm in 2-0.

Kört för Oskarshamn?

Icke.

Smålänningarna svarade med fem (!) raka mål. Jonas Engström 1-2-reducerade och Filiph Engsund 2-2-kvitterade redan i den första perioden, och i den andra akten gjorde Joakim Hillding 3-2 och Oskar Nilsson 4-2. I början av den tredje perioden så sköt sedan Hillding 5-2 med sitt andra mål för matchen - och då var det avgjort. AIK kom inte närmare än en Fredric Weigel-recucering i powerplay.

Oskarshamn plockade därmed tredje raka segern - och knaprade in på AIK i tabelltoppen. Nu skiljer det två poäng mellan ettan AIK och tvåan Oskarshamn.

AIK hade innan förlusten fyra raka vinster.