MoDo vann och återtog kommandot!
Publicerad: 2023-03-21
MoDo uddamålsvann mot AIK på Hovet och återtog därmed kommandot i kvartsfinalserien där man nu leder med 2-1 i matcher.

MoDo har tagit ledningen med 2-1 i matcher i kvartsfinalserien mot AIK. Den tredje matchen vanns med 4-3 på Hovet.

MoDo ledde med 1-0 och 2-1 i matchen, men AIK kvitterade två gånger om. AIK hade dock inget svar när MoDo tog ledningen med 3-2 i powerplay i den andra perioden.

I tredje akten fyllde David Bernhardt på till 4-2.

AIK kom inte närmare än en reducering med en och en halv minut kvar.

– Väldigt nöjd med fem mot fem-spelet. tycker vi är bättre än dem där i tre perioder, säger MoDo-tränaren Mattias Karlin till C More.

– Tycker vi tävlar mer och åker mer skridskor. Tänker inte så mycket. Tycker det varit lite trögt i de första matchena. Vi måste få upp farten, det är vårt dna, har vi inte den blir det sämre.

MoDo valde också att ställa Tex Williamsson i mål för första gången i slutspelet.

– Viktigt att ha igång båda målvakterna, säger Karlin.

AIK-lägret var inte helt nöjda med prestationen.

– Ganska medioker insats, tycker inte vi kommer upp i nivå och har studsen i spelet som vi haft i de tidigare matcherna. Ingen jättebra prestation av oss, men ändå förvånad över att det var så pass jämnt, säger AIK-tränaren Anton Blomqvist till C More.