Tipsexperten: "MODO har knackigt hemma"

13 januari 2018 09:45

Det är fullt fokus på SHL på lördagens Powerplay. Alla 14 SHL-lag har match och därmed hämtas sju matcher från rikets högsta serie. Den enda match från HockeyAllsvenskan som letat sig in på kupongen är det spännande mötet mellan Modo och Pantern.


1. Brynäs - Frölunda 2
Frölunda fick tillbaka Lias Andersson skadad från junior-VM äventyret i Buffalo. Tränare Rönnberg, som ju tidigare själv basade för småkronorna, hade dock förståelse för hur viktig turneringen är för spelarna. Frölunda har dessutom klarat sig riktigt bra utan Lias. Nio av de elva senaste matcherna har vunnits och nu flåsar göteborgarna andraplacerade Djurgården i nacken. Torsdagens bortaseger mot HV71 var Frölundas fjärde raka bortatriumf. Brynäs hade tagit fem raka segrar när de i torsdags något överraskande fick stryk av Rögle. Det är två lag i fin form som möts här. Men Frölunda ser riktigt bra ut för tillfället och ska ha favoritskapet. Tvåan finns till fullt godkända procent och är en bra värdespik.

2. Djurgården - HV71 1
Djurgården har saknat sina junior-VM spelare Marcus Davidsson och Axel Jonsson Fjällby. När de återvände till matchen mot Färjestad gav det genast resultat och järnkaminerna kunde ta tre poäng. Hemma i Hovet har Djurgården tre raka förluster så nu gäller det att försöka bryta den sviten. Regerande svenska mästarna HV71 förlorade hemma mot Frölunda och halkade därmed ner till plats sju i tabellen. Borta mot Djurgården brukar de dessutom ha det tufft. Inte en trepoängare sedan 2012. Djurgården jagas av Frölunda men tar tre poäng här. Även här är ettan en bra värdespik.

3. Färjestad - Karlskrona X
Färjestad saknar en hel mängd spelare och fick dessutom se viktiga Dick Axelsson utgå skadad i hemmaförlusten mot Djurgården i torsdags. Det var Färjestads åttonde förlust på de tio senaste matcherna. Nu räknar dock de hårt prövade Värmlandsfansen att tre nya poäng ska in på kontot när bottenlaget Karlskrona kommer på besök. Karlskrona har tre raka förluster och har sjunkit ner till jumboplats i SHL. Dessutom har Karlskrona bara tagit sju poäng på bortaplan på hela säsongen. Med det är de klart sämst i serien. Visst ska Färjestad vara favoriter till att ta en viktig seger här. Men ettan är brutalt hårt streckad och så bra är inte Färjestad nuförtiden. Vi börjar istället med rensarkrysset men backar tidigt upp med ettan.

4. Luleå - Rögle 2
Luleå bortabesegrade Malmö i torsdags. Det var en viktig seger då Luleå innan dess hade förlorat tre raka fajter. Luleå ligger kvar på sin tiondeplats och behöver knappast oroa sig för lagen nedanför. Däremot skiljer det nu sex poäng upp till kvartsfinalplats och lagen ovanför visar betydligt bättre form. Ett annat lag som visar form är skåningarna Rögle som har tolv poäng på sina fem senaste matcher. I och med det lämnar Rögle jumboplatsen bakom sig och tar sikte mot lagen över. Bortaspelet behöver dock fortfarande slipas. Samtliga fyra segrar har tagits hemma i Ängelholm. Med elva hemmapoäng är Rögle seriens näst sämsta lag på resande fot. Spännande match också för bröderna Abbott som styr Rögle numer men som kanske främst minns för sina insatser i Luleåtröjan. Vi är lite inne på att Rögle visar vad de kan även utanför Skånes gränser. Tvåan är väldigt lågt streckad och den lockar. Men helst alla tecken. 1/2 på mindre system.

5. Malmö - Växjö 1
Malmös strafförlust hemma mot Luleå var en besvikelse för skåningarna men det var samtidigt deras sjunde raka match med poäng. Det är ett mycket starkt Malmö som visat upp sig på sistone. Poängkavalkaden har fört upp dem på en fjärdeplats i tabellen. Nu väntar svårast möjliga motstånd när serieledarna Växjö kommer på besök. Växjö har gjort en mycket imponerande säsong men har förlorat tre av sina fyra senaste bortamatcher. Denna säsong har lagen vunnit var sin match mot varandra. Det är helt öppet här men med tanke på Malmös spel den senaste månaden ska de vara knappa favoriter här. Men vi är inte alls trygga med ettan och väljer därför att ta med alla tecken.

6. Mora - Linköping 1
Mora fortsätter att ha problem på bortais och förlorade med 1-4 borta mot Linköping senast. Det var dalmasarnas sjätte förlust på de sju senaste bortamatcherna. Nu får de däremot snabbt chans till revansch här i detta back to back möte. I torsdagens match var Linköping effektiva i sitt powerplay och kunde tidigt gå upp i en 2-0 ledning efter två mål i numerärt överläge. I fem mot fem spelet var Mora minst lika bra och kan man hålla sig borta från utvisningsbåset har man bra chans här. Mora står oftast för gedigna insatser i Jalas Arena och har nyligen besegrat Skellefteå och Luleå i hemmaborgen. Här har Linköping blivit för stora favoriter och kan lämnas helt utanför kupongen. 1X!

7. Örebro - Skellefteå 1
Två av seriens formsvagaste lag drabbar samman i Örebro på lördagen. Lagen möttes i Skellefteå Kraft Arena under fredagen i en match som präglades av mycket utvisningar och slarvigt spel. Skellefteå hade lite bättre energi i den matchen och kunde tillslut vinna med 2-0, mycket tack vare lagets skickliga forward Oscar Möller. Nu behöver Örebro studsa tillbaka kvickt för att ta sig ur deras negativa trend. Närkingarna har bara fyra poängs marginal till Rögle under strecket och är i stort behov av en trepoängare. Örebro får utgångstecknet på hemmais men här ska det garderas, helst med alla tecken!

8. MODO - Pantern 2
Kupongen avslutas i Örnsköldsvik där stadens stolthet ställs mot Pantern i en viktig match kring slutspelsplatserna. Modo kommer från en seger senast efter att laget kvitterat till 3-3 med bara sekunden kvar mot Vita Hästen. En sån seger brukar kunna ge ordentligt med ”go” till hela laget och här siktar Modo på att bygga vidare på den sköna känslan. Hemmaspelet har dock varit knackigt på slutet och det har bara blivit en seger på de sex senaste. Klubben har dessutom flaggat för att det råder förkylningstider i truppen just nu och att en del spelare inte kommer kunna komma till spel här. Ett formstarkt Pantern får därför utgångstecknet, men vi garderar med ettan på större system!

Spiken! - Djurgården
Djurgården har seriens näst bästa poängsnitt på hemmaplan efter Växjö och trivs bra historiskt mot HV71. DIF kommer från en stark vändning borta mot Färjestad och bygger vidare på den fina insatsen här. Bra spik!

Skrällen! - Rögle
Rögle har haft fyra hemmamatcher under den senaste tvåveckorsperioden och lyckats vinna samtliga. Skåningarna är onekligen på gång just nu och här har de fin skrällpotential. Tvåan är ett måste på kupongen!

Lilla raden - 24 rader
1. Brynäs - Frölunda 2
2. Djurgården - HV71 1
3. Färjestad - Karlskrona 1X
4. Luleå - Rögle 2
5. Malmö - Växjö 1X2
6. Mora - Linköping 1X
7. Örebro - Skellefteå 1
8. MODO - Pantern 2

Stora raden - 216 rader
1. Brynäs - Frölunda 2
2. Djurgården - HV71 1
3. Färjestad - Karlskrona 1X
4. Luleå - Rögle 1X2
5. Malmö - Växjö 1X2
6. Mora - Linköping 1X
7. Örebro - Skellefteå 1X2
8. MODO - Pantern 12

Klicka här för att spela Powerplay!