Profilerna: "Han är sjukt irrationell"
Publicerad: 2019-08-31
#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? MODO-tränaren Björn Hellkvist lyfter fram profiler inför säsongen.

MODO-tränaren Björn Hellkvist om…

… tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Jag tar gärna fyra nyförvärv eftersom vi bara har fyra nya utespelare.

– Anton Öhman från Malmö. Han är kanske ligans mest spelskickliga back. Han har en grym offensiv uppsida. Han har utvecklat sin defensiv i Malmö och är okej där också, men har sina främsta fördelar i offensiven.

– Mathias From från AIK. Han är snabb och har potential att göra mycket poäng. Vi hoppas att han ska få det att lossna. Det handlar främst om självförtroendet.

– Fredrik Olofsson från University of Nebraska-Omaha. En stor, rejäl och stark spelare med ett jävulusiskt handledsskott. En bra playmaker och något av en klassisk svensk center.

– Kim Rosdahl från Malmö. Han är jättevältränad och har en kropp som är stöpt för att spela ishockey. Han har en bra inställning. Han vill få igång sin produktion i offensiven. Det är därför han är hos oss, han vill bygga en ny karriär som spelare.

… vem får sitt genombrott i år?

– Linus Pettersson. Han är sjukt irrationell och skicklig. Han har byggt på sig bra i sommar och verkligen tagit sommarträningen på allvar. Han blir en genombrottsman.

… vem är mest underskattad i ditt lag?

– Tommy Enström. Han är bättre än vad alla tror. Han är allround. Han kanske inte står ut så mycket, men han gör ett fantastiskt bra och stabilt jobb.

… vem vinner poängligan i MODO?

– Jag tror att det blir Patrik Karlkvist.

» #14lag14analyser

Jonas Gustavsson