Profilerna: "Han är sjukt irrationell"

31 augusti 2019 15:00

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? MODO-tränaren Björn Hellkvist lyfter fram profiler inför säsongen.


MODO-tränaren Björn Hellkvist om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Jag tar gärna fyra nyförvärv eftersom vi bara har fyra nya utespelare.

– Anton Öhman från Malmö. Han är kanske ligans mest spelskickliga back. Han har en grym offensiv uppsida. Han har utvecklat sin defensiv i Malmö och är okej där också, men har sina främsta fördelar i offensiven.

– Mathias From från AIK. Han är snabb och har potential att göra mycket poäng. Vi hoppas att han ska få det att lossna. Det handlar främst om självförtroendet.

– Fredrik Olofsson från University of Nebraska-Omaha. En stor, rejäl och stark spelare med ett jävulusiskt handledsskott. En bra playmaker och något av en klassisk svensk center.

– Kim Rosdahl från Malmö. Han är jättevältränad och har en kropp som är stöpt för att spela ishockey. Han har en bra inställning. Han vill få igång sin produktion i offensiven. Det är därför han är hos oss, han vill bygga en ny karriär som spelare.

... vem får sitt genombrott i år?

– Linus Pettersson. Han är sjukt irrationell och skicklig. Han har byggt på sig bra i sommar och verkligen tagit sommarträningen på allvar. Han blir en genombrottsman.

... vem är mest underskattad i ditt lag?

– Tommy Enström. Han är bättre än vad alla tror. Han är allround. Han kanske inte står ut så mycket, men han gör ett fantastiskt bra och stabilt jobb.

... vem vinner poängligan i MODO?

– Jag tror att det blir Patrik Karlkvist.

» #14lag14analyser