Matchguide: Nu drar Slutspelsserien igång!
Publicerad: 2020-03-11
Ikväll drar Slutspelsserien igång. Sex lag gör upp om en plats i PlayOff - och varje match är otroligt viktig!

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i Hockeykvalet sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Timrå - Karlskoga, NHK Arena
19.00 Västerås - Vita Hästen, ABB Arena
19.00 Södertälje - Västervik, Scaniarinken

TABELL

{!D}

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Ettan och tvåan i tabellen möts direkt. Timrå har tre bonuspoäng och Karlskoga har två bonuspoäng, och laget som vinner inledningsmatchen skapar således stor fördel inför fortsättningen. Ser vi över de fyra mötena under säsongen så är det fördel Timrå som tagit nio av tolv möjliga poäng.

» Timrå är i fin form, laget vann tio av de elva sista matcherna i HockeyAllsvenskan. Poängkungen Jonathan Dahlén är också i strålande form, han har gjort mål i fem raka matcher (totalt nio mål).

» Karlskoga är också i fin form. Värmlänningarna föll förvisso i sista omgången mot MODO, men hade innan dess tre raka segrar och poäng i sex raka matcher.

{!B}

» Västerås har haft en svajig form ett tag, men vann i sista omgången mot Tingsryd och säkrade därmed femteplatsen i tabellen som ger en bonuspoäng och en extra hemmamatch i Slutspelsserien. Fakta är dock att VIK bara vunnit tre av de elva senaste matcherna.

» Vita Hästen gjorde en imponerande höst, men har blandat och gett mer efter nyår. Efter jul så har laget mer eller mindre vunnit och förlorat varannan match (förlorat två i rad en gång, vunnit två i rad två gånger). Nyckeln för Vita Hästen nu blir således att hitta en jämnare nivå, och hitta förmågan att vinna flera matcher i rad.

» Vita Hästen-keepern Niklas Lundström är het. Han avslutade HockeyAllsvenskan med att hålla nollan i två raka matcher, bland annat mot just Västerås i ABB Arena.

{!C}

» Södertälje och Västervik möttes i den sista omgången i HockeyAllsvenskan, och då vann Västervik med 3-0 efter strålande målvaktsspel av Adam Åhman. Den matchen förde Västervik till Slutspelsserien, och gjorde att Södertälje halkade ner från femteplatsen till sjundeplatsen i sammandraget.

» Södertälje under hösten och våren är två skilda lag. I höstas var SSK ett bottenlag, under våren har SSK varit ett topplag. Hemma är man också starka just nu, laget har sex raka segrar hemma i Scaniarinken.

» Västervik såg ut att missa Slutspelsserien efter att ha radat upp fyra raka förluster med stora siffror, men repade sig i slutspurten och tog tio av tolv poäng i de fyra sista matcherna. Formen är således god hos laget i allmänhet, och hos målvakten Adam Åhman i synnerhet.

Jonas Gustavsson