Leksand presenterar tre nyförvärv på en gång
Publicerad: 2018-04-13
Leksand har plockat in tre nya spelare: forwarden Thomas Valkvä-Olsen samt backarna Daniel Gunnarsson och Lucas Nordsäter.

Leksand har börjat lagbygget inför kommande säsong.

Nu presenteras tre nya spelare på en och samma gång. Dalaklubben har gjort klart med forwarden Thomas Valkvä-Olsen samt backarna Daniel Gunnarsson och Lucas Nordsäter.

Valkvä-Olsen spelade den gångna säsongen i Södertälje där han producerade 34 poäng på 50 matcher och där han med 23 mål blev trea i HockeyAllsvenskans skytteliga. Den 24-årige norrmannen är i och med kontraktet med Leksand klar för sin tredje klubb på tre år i HockeyAllsvenskan då han också hunnit med en säsong i Karlskoga.

– En högerfattad målskytt med bra storlek och skridskoåkning. Han har bra internationell erfarenhet från det norska landslaget, där han spelat både OS och VM, säger Leif Carlsson, sportsligt ansvarig, till Leksands hemsida.

Gunnarsson ansluter från Karlskrona där han spelat de två senaste säsongerna och där han svarade för nio poäng på 51 SHL-matcher den gångna vintern. 25-åringen har gjort 355 matcher i SHL och återvänder nu till Leksand där han spelade som junior.

– En tvåvägsback med mycket erfarenhet. Han är en högerskytt med bra storlek och tycker dessutom väldigt mycket om Leksand som ort, säger Carlsson.

Nordsäter kommer närmast från Färjestad där han spelade 30 matcher i vintras, men där han också gjorde sexton allsvenska matcher som utlånad till Pantern. 19-åringen har tidigare i karriären även gjort några SHL-matcher med Växjö.

– En tvåvägsback som har "luktat" på SHL och är rejäl i sitt spel, säger Carlsson.

Läs mer på Leksands hemsida

Jonas Gustavsson