Lär känna: Erik Ryman, sportchef

15 november 2020 12:30

Vilka personer jobbar med HockeyAllsvenskan? Nu presenterar vi personerna som arbetar med ligan. Dags för: Erik Ryman, sportchef.


Namn: Erik Ryman

Roll: Sportchef

Hur länge har du varit i ligaorganisationen?
Sedan april 2020.

Vad har du gjort tidigare?
Haft en lång spelarkarriär och sedan varit spelaragent i tolv år.

Vilka är dina arbetsuppgifter?
Ytterst ansvarig gällande sporten i HockeyAllsvenskan. Och det kan vara saker som exempel: kontraktsfrågor för att stötta alla sportchefer i ligan, kollektivavtalsfrågor, arbetsgivaralliansen, Elitkommittémöten med SIF och SHL, olika utredningar med SIF/SHL gällande svensk hockey, serieupplägg med mera.

Finns det någon speciell fråga du brinner för?
Att se unga spelare utvecklas i rätt miljö. Och få bygga en lagkänsla inom ligan och att vi börjar tänka ”laget före jaget” och med det få ihop en stark sportchefsgrupp i HockeyAllsvenskan.

Vad är det roligaste med jobbet?
Att få vara med och utveckla den mest underhållande ligan vi har i Sverige, HockeyAllsvenskan, till nästa nivå, samt att vara med i svensk hockeys totala utveckling.

Om du fick likna dig själv och ditt sätt att arbeta med en allsvensk spelare, vem skulle det vara och varför?
Om jag ska ta en som spelare nu så får det bli Daniel Rahimi. Jag känner igen mig själv som spelare i honom, jag spelade också back och liknar mig i samma spelstil. Man fick kriga på samma sätt och jobba hårt för att laget skulle vinna och vara härförare i försvaret. För att nå framgång , så måste man bygga grunden först och i spelet så är försvaret viktigaste stenen. "En stark defensiv vinner mästerskap" och samma gäller arbetet i HockeyAllsvenskan, vi måste få ihop en bra grund och atmosfär ute bland klubbarna och samarbete för att vi tillsammans ska lyckas. Alla klubbar måste tänka ”laget före jaget” och då kommer vi som liga ta nästa steg.