Björklöven fick Timrå på fall
Publicerad: 2017-02-22

Trafikproblem försenade matchen mellan Timrå och Björklöven, men spelades till slut, trots att andra lösningar söktes under kvällen. Gladast för det beslutet är nog Björklöven som överraskande vann med 4-2.

Björklövens buss fastnade i trafiken och först efter två och en halv timmes försening kom matchen i gång. Eftersom spelschemat är så intensivt nu i avslutningen av säsongen saknades rimliga alternativ till att faktiskt spela matchen och Björklöven såg till att få ut det mesta av matchen.

Gästerna gjorde den första periodens båda mål och drygade ut till 3-0 i den andra periodens tredje minut. Det var David Lindquist som chockade stora delar av den 2550 personer stora publik som hängt kvar i NHK Arena. Men hemmapubliken fick anledning att jubla kort därefter när Jonathan Dahlén satte reduceringen i numerärt överläge.

I inledningen av den tredje perioden gjorde Jens Lööke Timrås andra mål i samma spelform, men där tog det roliga slut för hemmalaget. Cody Murphy drygade ut Björklövens ledning till 4-2 med sju minuter kvar och därefter höll båda lagen tätt. 31-14 i skott räckte inte för Timrå som för andra matchen i rad föll mot ett av bottenlagen i tabellen.

Timrå är nu tio poäng från Karlskoga på tabellens andraplats och har ytterligare två lag mellan sig och tabelltvåan och nu ska mycket till för att Timrå ska ta sig till den HockeyAllsvenska finalen. I botten av tabellen ger Björklövens seger extra krydda åt avslutningen då laget går förbi Västerås, upp på tabellens tolfte plats. En högdramatisk avslutning väntar!

Matchstatistik: Timrå-Björklöven 2-4

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.