Fredagsmenyn: "Returmöten, sviter och boxplay"

22 oktober 2021 12:00

Vad är en fredag utan en riktigt fyllig fredagsmeny? HockeyAllsvenskan bjuder alltid på underhållning på just fredagar!


Fredagsmeny 22 oktober:

HETT RETURMÖTE

Sju matcher i kväll och trots att vi bara är i omgång nio så väntar hela fyra returmöten mellan lag som mötts tidigare i höst. Hetaste returmötet? Det spelas i Winpos Arena mellan Björklöven och Södertälje. Lagen möttes i premiären och då vann Björklöven med hela 10-2 (!) i Scaniarinken, den tangerat största premiärsegern i HockeyAllsvenskans historia. Räkna med ett rejält revanschsuget Södertälje i kväll, med andra ord!

FANTASTISKT MÅLSNITT

Det fortsätter att ösas in mål i HockeyAllsvenskan. I onsdags bjöd fem matcher på hela 30 mål. Målsnittet över säsongen ligger nu på 6,32 mål per match, vilket kan jämföras med de tio senaste åren där snittet pendlat mellan 5,2 och 5,9 mål per match. Håller den galna målfesten i sig även över fredagens matcher? Det får vi hoppas!

KOMMER FÖRSTA TREORNA?

Mora och Vita Hästen är de två enda lagen i ligan som fortfarande inte tagit någon trepoängare (båda lagen har vunnit matcher, men inget av lagen har lyckats göra det inom ordinarie tid). Kommer första treorna i kväll? Mora ställs mot AIK på hemmaplan medan Vita Hästen åker till Hägglunds Arena för match mot MoDo.

VICTOR ÖHMANS MÅLSKYTTE

Victor Öhman är en beprövad målskytt i HockeyAllsvenskan (att han aldrig nått 20-målsplatån någon vinter handlar mer om skador än känsla för nät). I år inledde Västervik-forwarden hösten med sju mållösa matcher, men i match åtta - i tisdags - så blev det proppen ur när han matade in hela tre mål i hemmakampen mot Mora. Har målskyttet lossnat för 29-åringen nu? Vi får en indikation mot Tingsryd i kväll.

HV71:S BOXPLAY

HV71 har fortfarande inte, otroligt nog, släppt in något mål i boxplay. Laget har städat av 24 (!) numerära underlägen utan att släppa in något mål. Nu ställs smålänningarna inför en riktigt vass utmaning. Kvällens motståndare Almtuna har ligans näst bästa powerplay med en effektivitet på starka 38,1 %. I de två senaste matcherna har Uppsala-laget dessutom haft 50 % i effektivtet (mot Södertälje och Troja). Blir det Almtuna som till slut spräcker HV71:s nolla?

CARL-JOHAN SJÖGRENS MÅLSVIT

Spelaren med den längsta målsviten i HockeyAllsvenskan just nu? Det är högoddsaren Carl-Johan Sjögren som gjort mål i fyra raka matcher. Den 31-årige Troja-forwarden är inte i huvudsak känd för sitt målskytte utan för sitt arbete och sin karaktär, men har nu alltså byggt en fin målsvit. Förlängs den i kväll mot Karlskoga? Oscar Öhman (Troja), Lukas Zetterberg (Västerås) och Johan Persson (Mora) har alla målsviter som är uppe i tre raka matcher.