Södertälje vägrar ge upp
Publicerad: 2017-02-20

Efter en fullständigt rutten period har tabelljumbon Södertälje efter kvällens vinst mot Timrå nu vunnit tre raka matcher och än finns en (mycket) liten chans att undvika kval.

Om Södertälje hade kommit igång några matcher tidigare så hade laget haft en god möjlighet att jaga ikapp lagen framför. Nu är dock tiden knapp - kvällens vinst mot Timrå till trots. Oavsett hur det går i tabellen kanske laget ändå har hittat någon slags spel som fungerar och det kan vara ovärderligt i ett kval.

I kvällens match hamnade Södertälje i målmässigt underläge sedan Jonathan Dahlén med sitt 23 mål för säsongen gett Timrå ledningen i den första periodens tionde minut. Men i stället för att falla ihop gnetade hemmalaget på. Skottstatistiken i den första perioden var 10-13, i den andra var det 8-9 och där kom också kvitteringen. HockeyAllsvenskans skyttekung Anton Holm gjorde sitt 27 mål för säsongen och såg till att det stod 1-1 inför den tredje perioden.

2730 personer i Scaniarinken fick jubla när Fredric Weigel gav hemmalaget ledningen i ett tidigt numerärt överläge i den sista akten. Med tomt mål på slutet försökte Timrå pressa men det slutade med att Måns Lindbäck kunde göra 3-1 i tom kasse och därmed fastställa slutresultatet.

Fem matcher återstår, Södertälje ha tolv poäng upp till Västerås på rätt sida kvalstrecket och tio poäng till nästjumbon Björklöven. Det är förstås en upphämtning som högst osannolikt kommer att inträffa, men den är fortfarande möjlig. Då ser dock Timrås chanser att nå den allsvenska finalen betydligt bättre ut. Efter kvällens förlust har laget nu sju poäng upp till tabelltvåan Karlskoga.

Matchstatistik: Södertälje-Timrå 3-1

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.