Tingsryd nollade AIK och kopplade greppet
Publicerad: 2016-03-01

Det är fördel Tingsryd i den HockeyAllsvenska finalen. Hemma i Nelson Garden Arena spikade Johannes Jönsson igen sin målbur, samtidigt som lagets offensiv levererade. Segersiffrorna skrevs till 3-0 och Tingsryd har nu ledningen i matchserien mot AIK.

Nelson Garden Arena var fyllt till bredden när den HockeyAllsvenska finalen drog igång på tisdagskvällen. Uppstickaren Tingsryd tog emot klassiska AIK och matchserien började trevande.

I en tät första period var det viss chansmässig övervikt för gästerna. Likaläget stod sig dock till andra, där det tog sju minuter innan Kari Sihvonen fick hemmapubliken att explodera. Med sitt 1-0 öppnade han målskyttet och lade samtidigt grunden för Tingsryds triumf.

För i den tredje perionde fyllde Emil Forslund på, genom att i spel fyra mot fem sätta dit 2-0. AIK pressade på i jakten på mål och satsade allt på ett kort i slutskedet. Det gav Niklas Enberg möjligheten att definitivt avgöra, genom att skicka in 3-0 i öppen målbur.

Tingsryd tog därmed hem segern och kopplade greppet om matchserien. Stor hjälte för kvällen var målvakten Johannes Jönsson, som stoppade hela 28 avslut. På torsdag går finalen vidare och för AIK väntar då hemmamatch på Hovet.

Matchstatistik Tingsryd-AIK 3-0

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga 2:a mars klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.