Södertälje vände, vann och utjämnade serien!
Publicerad: 2023-03-24
Södertälje vände 1-2-underläge till 3-2-seger mot Mora och utjämnade därmed kvartsfinalserien till 2-2 i matcher!

Södertälje har kvitterat kvartsfinalserien mot Mora till 2-2 i matcher.

SSK vann den fjärde matchen hemma i Scaniarinken med 3-2 efter att ha vänt ett 1-2-underläge till vinst i den tredje perioden.

– Tuff match men vi gör det bra, skönt att utjämna till 2-2 i matcher, säger matchvinnaren Lucas Carlsson till C More.

Mora hade alltså 2-1 efter två perioder efter att ha gjort dubbla mål under andra halvan av mittakten. Knappa fem minuter in i tredje perioden kvitterade Viktor Liljegren.

Mitt i slutakten fick Södertälje ett powerplay, det första i matchen, och då small det när Lucas Carlsson satte 3-2. Samme Carlsson som satte det så viktiga 1-0-målet i tredje matchen. Snacka om att ha klivit fram.

– Tycker vi studsar upp på hemmaplan, men vi kan bättre. Ibland får vi lite långa anfall mot oss, säger Carlsson.

– Men grym stämning här hemma, det är bara att tuta och köra.

Match fem spelas i Smidjegrav Arena på söndag.

– Nu ska vi åka till Mora och ta dem där, sedan går vi för att avgöra på hemmaplan, säger Carlsson.

Södertälje - Mora 3-2

Målskyttar Södertälje: Patrick Newell, Viktor Liljegren, Lucas Carlsson

Målskyttar Mora: Fabian Ilestedt, Johan Persson

Noterat:

» Nikita Tolopilo gjorde en ny stormatch. SSK-keepern motade 36 av 38 skott och noterade en räddningsprocent på 94,7 %.

» Lagen fick varsitt powerplay i matchen - som båda utnyttjade. Båda lagen var således 100 % i PP.