Matchguide: Nu är det bäst av tre som gäller!
Publicerad: 2022-04-17
Det står 2-2 i semifinalserien mellan MoDo och Björklöven. Nu är det bäst av tre som gäller och i kväll spelas match fem i Hägglunds Arena!

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.30 MoDo - Björklöven, Hägglunds Arena

SEMIFINALER

Avgörs i bäst av sju matcher där vinnaren går vidare till final. I dag spelas femte matchen i matchserien.

C MORE

C More har studiosändning på matchen mellan MoDo och Björklöven i kväll.

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Det står 2-2 i matcher mellan MoDo och Björklöven efter att lagen inlett serien med varsin hemma- och bortaseger. I den fjärde semifinalen vann MoDo med 3-2 i Winpos Arena efter att Filip Sveningsson avgjort med knappt två minuter kvar och skickat in segerpucken bara tretton sekunder efter att Löven 2-2-kvitterat.

» MoDo-backen David Bernhardt har gjort mål i tre raka matcher.

» MoDo har spelat 27 raka hemmamatcher utan att ha förlorat efter ordinarie tid. De förlusterna som kommit under det spannet har kommit efter övertid eller straffar, som senaste förlusten, andra semifinalmatchen mot Björklöven, som torskades efter övertid.

» Det är jämnt mellan lagen i många statistiska kategorier. Dock inte när det kommer till tekningar, där Björklöven vinner 51,9 % av tekningarna medan MoDo vinner 46,9 % av tekningarna i slutspelet. Bryter vi ner statistiken bara i den här matchserien så är skillnaden ännu större: Björklöven vinner 53,75 % tekningarna medan MoDo vinner 46,25 %.

Jonas Gustavsson