Hemma
AIK
AIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Matchguide: Västervik har lång skadelista

6 oktober 2017 10:00

Fredag och HockeyAllsvenskan bjuder på fyra matcher - bland annat småländskt derby mellan Tingsryd och Västervik.


DAGENS TABLÅ

19.00 Pantern - Leksand, Malmö Isstadion
19.00 Almtuna - Karlskoga, Gränbyhallen
19.00 Tingsryd - Västervik, Nelson Garden Arena
19.00 AIK - Oskarshamn, Hovet
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder AIK mot Oskarshamn ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Oskarshamns tränare Björn Hellkvist gästar införstudion.
» I första pausen blir det ett reportage om Malmös assisterande tränare Jesper Mattsson och hans sjuke son - bland annat Patrik Sylvegård och Oscar Alsenfelt medverkar.
» I andra pausen diskuteras spelare som gått direkt från HockeyAllsvenskan till NHL, där Jesper Bratt är det senaste exemplet.
» Spelarkorrarna Linus Lundin, AIK, och Jonas Engström, Oskarshamn, bjuder på inside-material.


VÄRT ATT VETA

Ännu fler avbräck
Västerviks skadelista bara växer. Emil Georgsson och Victor Öhman saknas sedan tidigare, och mot Tingsryd saknas också Oskar Drugge, Jacob Tenemyr och Tony Pappila.
Laget har således bara tio forwards tillgängliga.
Värst är läget för Oskar Drugge.
– Som det ser ut just nu så hoppas vi att ha honom tillbaka i spel till hemmamatchen mot Oskarshamn den 15 oktober. Matcherna mot Tingsryd och AIK nu närmast missar han garanterat i alla fall, säger tränaren Roger Forsberg till vt.se.

Då kan målvakten vara tillbaka
Tex Williamsson har saknats i Leksand de senaste matcherna. Nu berättar tränaren Markus Åkerblom mer om vad som hänt, och tror att keepern är tillbaka i träning nästa vecka.
– Tex har haft en infektion i en körtel som han fått antibiotika mot. Den bet tyvärr inte utan man tvingades att skära ut och ta bort bort körteln. Nu väntar vi på att såret ska läka, säger Åkerblom till dt.se.

SHL-lånet spelklar direkt
Igår blev det klart att Tingsryd lånar in forwardstalangen Isac Brännström från HV71. 19-åringen gör debut redan mot Västervik.
– Han jobbar hårt samtidigt som han är väldigt spelskicklig. Det är en erkänt duktig spelare, säger tränaren Magnus Sunduist till smp.se.
– Det ska bli intressant och roligt. Det känns som rätt steg att ta och klubben visade verkligen att de ville ha hit mig, så det är skönt att ha det förtroendet redan från början, säger Brännström.

SHL-backen får chansen
Färjestads Alexander Leandersson har tränat med Karlskoga den senaste veckan och nu får han chansen att vara med i matchen mot Almtuna. 20-åringen byter om som åttondeback.
– ”Alex” är på lån hos oss och är för tillfället dubbelskriven. En spännande Karlskoga-kille som vi är nyfikna på, men till en början med startar han som åtta imorgon, säger klubbchefen Torsten Yngveson till klubbens hemsida.
Axel Lindström är tveksam på grund av sjukdom, medan Erik Brissle och Daniel Bernhardt alltjämt är borta.

Nyckelbackar vilar
Anders Grönlund fick en puck på halsen i Panterns match mot Karlskoga i en situation som också resultade i ett baklängesmål. Nu tvingas backen, precis som kollegan Hugo Danielsson, vila mot Leksand ikväll.
– Sedan får då Anders Grönlund vila, då han fick en en puck på halsen i förra matchen. Sen får vi se hur det ser ut för hans del under nästa vecka, säger tränaren Håkan Åhlund till klubbens hemsida.
Även Leksand har drabbats av ett backavbräck. Succéförvärvet Calle Själin tvingas stå över.
– Jag drog på mig en liten skada i matchen sist, men det är inget allvarligt. Som det låter nu kommer jag förhoppningsvis att kunna spela nästa vecka igen, men just det här matchen missar jag, säger Själin till Leksands hemsida.
Enligt dt.se så får Oliver Larsen från J20-laget chansen under Själins frånvaro.

Kan ta femte raka
Oskarshamn är ett av seriens hetaste lag just nu och kan ta femte raka segern när man ställs mot AIK borta.
Laget trycker på ödmjukhet.
– Vi känner nu efter fyra raka segrar att vi måste vara ödmjuka och "på tå" och inte tumma på våra tydliga regler i vårt spelsystem, säger assisterande tränaren Jens Gustafsson till klubbens hemsida.


HETA LIRARE

Victor Rollin-Carlsson har varit plågad av skador senaste säsongerna men är nu på gång på allvar. Almtuna-kuggen har gjort fyra poäng på de två senaste matcherna, och totalt fem poäng på fem matcher. Ifjol blev det 17 poäng på 46 matcher.

Fredrik Forsberg, Leksand, trivs uppenbarligen på bortaplan. Han har gjort tre mål i höst - alla på bortaplan. Målkänningen igen när Leksand möter Pantern på bortais?

Olle Liss fick sitt målmässiga genombrott ifjol men inledde säsongen med fyra mållösa kamper. Senast lossnade det dock och Pantern-förvärvet sköt tre mål mot Karlskoga. Ketchupeffekten?

Karl Johansson har öppnat säsongen magnifikt i Oskarshamn. 24-åringen har gjort mål i tre raka matcher och toppar backarnas poängliga på fem poäng, tätt skuggad av lagkamraten Marcus Björk som också gjort fem poäng.


LÄS MER

» Inför Leksand
» Själin inför Pantern borta
» Inför Tingsryd borta
» Inför Almtuna-BIK Karlskoga
» Mitell: Publiken är en stor fördel
» Toppmatch mot AIK på Hovet