Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Björklöven
IFB

Vita Hästen rivstartade - tog extrapoängen

9 oktober 2017 21:54

Vita Hästens rivstart blev avgörande när laget tog extrapoängen mot Björklöven. Gästerna stod för en imponerande vändning och fick en poäng med sig.


Det var full fart framåt i Norrköping på schemat när hemmalaget Vita Hästen tog emot Björklöven under måndagen. Redan efter en minut och 45 sekunder gjorde Vita Hästen 1-0 i powerplay via Marcus Eriksson. Spelformen med en man mer på banan skulle visa sig bli rätt melodi för Vita Hästen i den första perioden.

Både Mattias Kalin och Rickard Palmberg gjorde båda ett varsit mål i spelformen. Det skickade Vita Hästen till en stabil 3-0 ledning in i den första periodpausen.

Det tog endast 19 sekunder in i den andra perioden för Björklöven att göra ett reduceringsmål. Lagkaptenen och poängkungen, Fredric Andersson hittade luckan bakom Pontus Sjögren.

I powerplay kom sedan ännu ett mål för gästerna. Sju minuter in i perioden gjorde Tobias Hage sitt andra mål för säsongen. Matchen gick därmed till den sista pausvilan med ledning 3-2 för Vita Hästen.

Björklöven kom tillbaka starkt och kvitterade i den sista perioden. Kanadensaren och lagets stjärna, Alex Hutchings, var den som utjämnade och skickade matchen till övertid. Där drog hemmalaget längsta strået och spelade hem extrapoängen. August Gunnarsson gjorde målet, som också var hans första för säsongen, när Vita Hästen vann med 4-3.

Statistik: Vita Hästen - Björklöven 4-3

Höjdpunkter från matchen publiceras klockan 07.00 dagen efter match på HockeyAllsvenskan Play.