Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Tingsryd
TAIF

Karlskoga är tillbaka på vinnarspåret

10 oktober 2017 21:30

Karlskoga är tillbaka på vinnarspåret efter en tung förlustsvit. Målvakten Shane Owen och unge David Lilja fick agera stora matchhjältar under straffarna.


Den första perioden i Nobelhallen slutade alltjämt oavgjort mellan Karlskoga och gästerna Tingsryd. Trots att många skott avlossades så höll de båda målvakterna, Shane Owen och Niklas Rubin, tätt för sina respektive lag.

I den andra perioden tog det bara tre minuter innan matchens målkonto till slut öppnades. Hemmalagets veteran och hårt arbetande forward, Fredrik Höggren, tryckte in pucken efter fint förarbete av Simon Mattsson.

Bortalaget fick senare tillfälle att kvittera i powerplay. Men Karlskogas kanadensiska målvakt höll fortsatt nollan och fixade med en hemmaledning in till den sista pausvilan.

Efter halva den tredje perioden spelad lyckades gästern till slut få in kvitteringen. Tingsryds forward, Hannes Johansson, lyckades överlista Owen och tog matchen till förlängning i Nobelhallen.

Övertidsperioden blev mållös och straffar fick avgöra. Båda lagen bjöd på ett helt gäng fina straffar. Men det var Karlskogas Shane Owen som klev fram med en fin räddning. Hemmalagets 17-åring, David Lilja, satte den avgörande straffen som innebär att Karlskoga nu är tillbaka på vinnarspåret.

Statistik: Karlskoga - Tingsryd 2-1

Höjdpunkter från matchen publiceras klockan 07.00 dagen efter match på HockeyAllsvenskan Play.