Hemma
Västervik
VVIK
Borta
AIK
AIK

Västervik vände - kaptenen matchhjälte

11 oktober 2017 21:12

Västervik tog tre mycket starka poäng efter vändningen mot AIK på hemmaplan. Lagkaptenen Dan Pettersson blev stor matchvinnare med sina två mål.


Matchen mellan Västervik och AIK visade sig bli en mycket tät och jämn tillställning. Den första perioden bjöd på ett stundtals mycket intensivt spel med två lag som åkte mycket skridskor. Men målen lös med sin frånvaro och slutresultatet blev 0-0 efter 20 minuters spel.

Även den andra perioden blev mållös och gick i den första aktens fotspår. Båda lagen fick en varsin chans att göra ledningsmålet i powerplay men målvakterna höll tätt.

I den tredje perioden kom till slututdelingen för båda lagen. Och det var gästerna AIK och deras kanadensare, Eric Castonguay, som prickade in första målet.

Fem minuter senare kvitterade hemmalaget via lagkaptenen, Dan Pettersson, som gjorde sitt andra för säsongen. Det gav energi till Västervik och inte minst till Dan Pettersson. Bara fem minuter efter hans första mål, så passade han på att göra ett mål till och därmed ge Västervik ledningen.

AIK pressade i slutet men Västervik kunde hålla undan och knipa tre viktiga poäng.

Statistik: Västervik - AIK 2-1

Höjdpunkter från matchen publiceras klockan 07.00 dagen efter match på HockeyAllsvenskan Play.