Hemma
Almtuna
AIS
Borta
MoDo
MoDo

Almtuna vann - klättrar i tabellen

17 oktober 2017 21:23

Almtuna fortsätter att vara ett av HockeyAllsvenskans hetaste lag. Under tisdagen vann Almtuna mot Modo och har nu tagit poäng i sju raka matcher.


Den första perioden mellan Almtuna och Modo i Gränbyhallen såg länge ut att gå mållös till periodvilan. Hemmalaget som kommer till spel med en fin form fick dessutom chansen att ta ledningen i powerplay två gånger om. Istället var det gästerna som fick spräcka målnollan först. Sam Marklund hittade nätet med bara 26 sekunder kvar att spel i den första akten.

I den andra perioden vände hemmalaget Almtuna på hela kalaset. Redan efter en minut fick Almtuna powerplay som Daniel Ljunggren utnyttjade på bästa sätt.

Efter kvitteringen tog det inte lång tid innan det var dags igen för hemmapubliken att få ljubla. Ludvig Nilsson skickade in sitt andra mål för kvällen och gav därmed Almtuna ledningen. Innan perioden var över kom även 3-1 genom John Dahlström med säsongens första mål, vilket fick Modo att ta timeout.

Den sista akten var tät och Modo jagade reducering och kvittering. Tolv minuter in i perioden kom även reduceringen för gästerna. Patrik Karlkvist gjorde målet som var hans femte för säsongen.

Modo kom inte närmare än så, och kanadensaren Luke Pither fastställde slutresultatet till 4-2 efter mål i tom bur.

Statistik: Almtuna - Modo 4-2

Höjdpunkter från matchen publiceras klockan 07.00 dagen efter match på HockeyAllsvenskan Play.