Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Pantern
PAN

Matchguide: Debut för Leif Carlsson i båset

20 oktober 2017 10:00

Fredag och full omgång i HockeyAllsvenskan där vi bland annat bjuds på Leif Carlssons debut som huvudtränare i Leksand samt det heta länsderbyt mellan MODO och Timrå.


DAGENS TABLÅ

19.00 Tingsryd - Pantern, Nelson Garden Arena
19.00 Leksand - Karlskoga, Tegera Arena
19.00 Västervik - Björklöven, Plivit Trade-hallen
19.00 MODO - Timrå, Fjällräven Center
19.00 Almtuna - Södertälje, Gränbyhallen
19.00 Vita Hästen - AIK, Himmelstalundshallen
19.00 Troja-Ljungby - Oskarshamn, Ljungby Arena
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MODO mot Timrå ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Timrås tränare Fredrik Andersson gästar införstudion.
» I första pausen gästar Timrås sportchef Kent "Nubben" Norberg som är inne på sin 16:e säsong i klubben.
» I andra pausen listar C More-experten Mike Helber det bästa från den gångna veckan.
» Spelarkorrarna Johan Eriksson, MODO, och Lukas Zetterberg, Timrå, bjuder på inside-material.


VÄRT ATT VETA

Debut för nye tränaren
I onsdags kväll presenterade Leksand Leif Carlsson som ny huvudtränare. Ikväll gör han debut i hemmamatchen mot Karlskoga.
– Jag kommer peta i grejer, jag står ju för något som jag tror på och det har jag presenterat för föreningen. De tycker att det känns spännande. Men vi kommer jobba i lagom och lugn takt för att få en stabil verksamhet efter den här berg- och dalbanan som varit i år, för att få en trygghet i laget och hela organisationen, säger Carlsson till P4 Dalarna enligt dt.se.
Spelarna ser fram emot nystarten.
– Det blir spännande. Det är såhär i den här branschen, man får nya tränare lite titt som tätt, vi får se var "Leffe" har och bidra med. Det blir säkert bra, säger Jon Knuts till dt.se.

Forwarden borta igen
Axel Lindström gjorde comeback för Karlskoga senast efter att ha varit sjuk, men blev skadad direkt och väntas nu bli borta en längre tid, skriver den värmländska klubben på sin hemsida.
Glädjande från senast var dock att det inte var någon fara med varken Carl Berglund eller David Lilja som fick smällar.
Skadelistan är dock alltjämt lång. Vid sidan om Lindström så saknas Viktor Lang, Erik Brissle, Gustaf Thorell och Daniel Bernhardt.
Noterbart: Jonathan Frykholm står mot Leksand ikväll, hans andra match från start i höst.

Forwarden tillbaka i spel
Måns Lindbäck har missat de två senaste matcherna men gör comeback ikväll mot Almtuna, skriver Södertälje på sin hemsida.
Nicklas Grossmann och Alexander Sahlin saknas alltjämt medan backen Marcus Bohman är ett frågetecken på grund av sjukdom.
Under de etablerade spelarnas frånvaro har juniorerna Henrik Malmström och Albin Sethsson fått chansen och gjort det bra.
– Det är jättekul med juniorerna. De jobbar hårt varje dag, de jobbar smart varje dag. Det är bra utbildade spelare i grunden och jättefina individer. Det gäller bara för dem att fortsätta jobba hårt och smart så blir det bra det där, säger assisterande tränaren Dennis Bozic till Södertäljes hemsida.

Kastar om i kedjorna
Tingsryd var inte nöjda med 0-3-förlusten i derbyt mot Troja senast. Nu kan det bli omkastningar i kedjorna, skriver smp.se. Det är dock inget som coachen Magnus Sundquist vill bekräfta.
– Vi får se hur det blir. Det kan bli andra ändringar, säger han till smp.se.
Hannes Johansson saknas alltjämt på grund av sjukdom.

Frågetecken inför länsderbyt
Timrå har några frågetecken inför säsongens första länsderby mot MODO. Både Johan Persson och Didrik Strömberg dras med småskador och är osäkra till spel, skriver st.nu.
Tobias Liljendahl är dessutom borta i tre månader efter att ha trillat under uppvärmningen mot Leksand och slagit axeln ur led.
– Jag reste mig och kände direkt att det inte gick att forstätta och att axeln nog var ur led. Det gjorde riktigt ont, säger han till st.nu.

MODO-back borta länge
Marcus Oskarsson fick bryta matchen mot sin gamla klubb Almtuna senast efter att ha blivit skadad.
Domen blev tung: ett ledband är av och han tvingas vila i tre till fyra veckor.
– Det blev typ en krock. En kille i vårt lag tacklar en kille i deras lag, som sedan åker in i mig och prickar axeln på mig. Det tar ju väldigt olyckligt och det är något ledband som är av mot nyckelbenet, säger Oskarsson till allehanda.se.

Målvakten lånas ut
Ludvig Engsund, hemvärvad från Västervik till i år, skadade handen under försäsongen. Nu är han dock tillbaka i full träning med Oskarshamn, men lånas ut till Arboga i en vecka för att få matchning.
– Ludvig Engsund är i full träning så för närvarande har vi tre målvakter att välja på. Ludvig ska dock till att börja med spela två matcher med Arboga i division 1 för att få matchträning, säger tränaren Björn Hellkvist till klubbens hemsida.
Marcus Sylvegård saknas alltjämt och spelar inte mot Troja.

Trio alltjämt borta
Vita Hästen, som fick se sin sju matcher långa vinstsvit ta slut senast, får fortsätta klara sig utan trion Villiam Haag, Jonathan Tholander och Jacob Sundberg mot AIK.
Den sistnämnde har fått en hjärnskakning.
– Sundberg fick en smäll mot huvudet i en juniormatch så han går hjärntrappan. Det var små men ändå klara symtom så vi är försiktiga med honom, säger tränaren Jonas Johnson till nt.se.

Weekend i Sälen
Almtuna har svarat för en fin säsongsstart och ligger tvåa i tabellen. Nu belönas spelarna i laget av ledarna - med en skidweekend i Sälen
Något som uppskattades.
– Ja, det blev ett litet sus i alla fall, säger tränaren Marcus Ragnarsson till unt.se.
I kvällens match mot Södertälje får man klara sig utan talangfulle backen Gustav Lindström som ådragit sig en överkroppsskada, skriver Almtuna på sin hemsida.


HETA LIRARE

Björklövens Austin Farley gjorde mål senast också - och har nu satt sex puckar på de tre senaste matcherna. Han har därmed tagit över målstafettpinnen från Fredric Andersson som efter sex raka målmatcher nu varit mållös i fyra raka.

Vita Hästen-duon Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson har hittat formen. Duon kombinerade in tre poäng på de fem första matcherna - i de fem senaste har de svarat för totalt 18 (!) poäng.

AIK:s Christian Sandberg gjorde tre mål senast och har gjort åtta poäng på fem hemmamatcher i höst. Men... på bortaplan har det blivit noll poäng på fem matcher. Lossnar det där ikväll?


LÄS MER

» Inför Almtuna IS-Södertälje SK
» Inför Leksands IF-BIK Karlskoga
» Intervju med Frykholm
» Nytt Smålandsderby i Ljungby
» Två härliga matcher väntar
» Särkijärvi: "Roligt att möta seriens bästa lag"
» Formstarkt SSK tar sig an Almtuna » SSK-TV: Malmström vill tampas om en ordinarie plats
» SSK-TV: Här snor Sahlin kameran och bevakar träningen
» SSK-TV: Han backar upp Sörensen mot Almtuna
» Fredrik Andersson inför säsongens första derby!
» Inför match: Troja-Ljungby - Oskarshamn
» Inför Björklöven hemma