Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Almtuna
AIS

Matchguide: Stjärnan tillbaka i Södertälje

25 oktober 2017 10:00

Onsdagen bjuder på sex matcher i HockeyAllsvenskan och bland annat så blir det comeback för Södertäljes lagkapten och backklippa Nicklas Grossmann i matchen mot Pantern.


DAGENS TABLÅ

19.00 MODO - Tingsryd, Fjällräven Center
19.00 Pantern - Södertälje, Malmö Isstadion
19.00 Karlskoga - Västervik, Nobelhallen
19.00 Björklöven - Timrå, T3 Center
19.00 Troja-Ljungby - AIK, Ljungby Arena
19.00 Vita Hästen - Almtuna, Himmelstalundshallen
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Troja-Ljungby mot AIK ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Sändningen startar 30 minuter innan match och det blir även uppsnack kring två heta parallellmatcher: Björklöven-Timrå och MODO-Tingsryd (där också spelarkorrarna i lagen bjuder på inside-material).
» AIK:s tränare Tomas Mitell gästar införstudion.
» I pauserna är det fullt fokus på kvällens omgång där totalt sex matcher spelas.
» Spelarkorrarna Alexander "Flash" Lindqvist-Hansen, Troja-Ljungby, och Linus Lundin, AIK, bjuder på inside-material.


VÄRT ATT VETA

Lagkaptenen tillbaka i Södertälje
Han har missat sex matcher på grund av en underkroppsskada, men ikväll mot Pantern så väntas Nicklas Grossmann göra comeback i Södertäljes uppställning igen.
– Det ser ut som så, säger Grossmann till Södertäljes hemsida.
SSK får också tillbaka Marcus Bohman (varit sjuk) och Måns Lindbäck (varit skadad). Däremot saknas Sebastian Owuya, fotskada, och det är frågetecken för Sebastian Höglund som åkt på en smäll på överkroppen. Allt enligt Södertäljes hemsida.

Debut för nyförvärvet
I söndags presenterade Björklöven årets supporterspelare och valet föll på finske forwarden Roope Talaja.
Han gör debut i hemmamatchen mot Timrå.
– Vi får in en energispelare som verkligen ger allt i alla lägen. Det har varit över förväntan hittills, han har ju inte spelat någon match och hållit igång själv, säger assisterande tränaren Jesper Jäger till Björklövens hemsida.

Backen tillbaka i spel
Karlskoga brottas alltjämt med en diger skadelista men har ett glädjebesked inför kvällens match mot Västervik: defensive backen Viktor Lang är redo för spel igen. Det skriver Karlskoga på sin hemsida.
Saknas gör alltjämt Erik Brissle, Axel Lindström, Gustaf Thorell och Daniel Bernhardt.
Shane Owen vaktar kassen ikväll.

Jagar ett trendbrott
MODO har åkt på fem raka förluster och siktar på ett trendbrott i hemmamatchen mot Tingsryd.
– Vi har pratat om att framförallt komma tillbaka till grunderna i spelet. Det är olika typer av individuella misstag som har sårat oss rejält under de senaste matcherna och det i sig är svårt att värja sig mot. Men det handlar om att skapa trygghet, säger tränaren Hans Särkijärvi till MODO:s hemsida.
– Under måndag och tisdag har vi tränat spelmoment samt skridskoåkning, i vanlig ordning. Vi har även haft individuella samtal med spelarna under måndag där vi hade genomgående bra samtal. Spelarna är kloka och förnuftiga och det gäller för oss att nu hitta tillbaka till det enkla och till tryggheten i grundspelet.
MODO har Tommy Enström och Marcus Oskarsson på skadelistan.

Hyllning till ung back
Backen Malte Setkov har spelat med Pantern på lån från Malmö de senaste veckorna och den 18-årige dansken har imponerat.
– Malte är en riktig coming-man som växer för varje dag. Får vara med och träna på den här nivån. Det ska bli kul och följa honom, säger tränaren Håkan Åhlund till Panterns hemsida.
Axel Wemmenborn har lånats ut till Malmö och hans plats i laget mot Södertälje tas av Carl Åsell.

"Tänkt som en offensiv back"
I söndags presenterade AIK ett nyförvärv i form av amerikanske backen Clay Wilson.
– Han är tänkt som en offensiv, puckskicklig back som ska ge försvaret rutin och stadga. Förhoppningsvis kan han ge forwards lite puckar med kvalitet att jobba med och göra ett bra jobb på anfallsblå. Vi har en ganska ung och orutinerad backuppsättning som är skadekänslig. Så vi har hållit ögonen öppna och kunde nu slå till för att spetsa till truppen, säger tränaren Tomas Mitell till AIK:s hemsida.
Wilson kan debutera när pappersarbetet är klart, men lär inte finnas med på isen mot Troja ikväll.

Timrå har lånat från SHL
Igår gjorde Timrå klart med Färjestad om att låna in talangen Lukas Enkvist, 19, i några veckor framöver.
– Det är en hårt arbetande center som alltid kommer till match och träning varje dag och som passar in i vår modell, säger sportchefen Kent Norberg till klubbens hemsida.
Till kvällens match mot Björklöven får Timrå också tillbaka John Westin som saknats den senaste tiden på grund av en hjärnskakning. Johan Persson och Tobias Liljendahl är alltjämt skadade.

Debut för provspelande forward
Lukas Löfquist har fått en två veckor lång tryout med Västervik och han debuterar i kvällens match mot Karlskoga. Han får inleda som trettondeforward.
Frånvarolistan är lång: Joakim Englund är avstängd och Jörgen Karterud, Emil Georgsson och Victor Öhman är skadade, och häromdagen blev det också klart att backen Tobias Björklund lämnar klubben.
SHL-lånet Ludwig Wistén gör sin sista match i klubben innan han återvänder till Växjö, skriver Västervik också på sin hemsida.

"En erfaren herre"
Tingsryd är ett av flera lag som förstärkt senaste dagarna. I söndags skrev man kontrakt med amerikanske backen Brian Salcido.
– En erfaren herre som varit med länge och han är otroligt taggad att komma hit, säger tränaren Magnus Sundquist till Tingsryds hemsida.
Pappersarbetet är inte klart, så Salcido får vänta på den allsvenska debuten och finns inte med mot MODO.

Förvånad över uppgifterna
Igår kom uppgifter om att Jonathan Dahlén skulle lämna Timrå för Brynäs i december, något som överraskade talangen.
19-åringen hade precis sovit när han konfronterades med uppgifterna.
– Jag vaknade och blev lite chockad. Jag har inga tankar på något annat än bortamatchen Björklöven och just nu är jag långt ifrån den form jag vill vara i, säger Dahlén till st.nu.
Dahlén är utlånad från Vancouver Canucks och kan lämna Timrå för spel i exempelvis SHL eller NHL innan 31 januari, men det finns ännu inga planer för framtiden.
– Det finns verkligen ingenting bestämt, säger Dahlén.

Forward gör comeback
Vita Hästen-forwarden Jonathan Tholander har missat de tre senaste matcherna men är redo för comeback mot Almtuna.
25-åringen sprutade in mål i HockeyEttan ifjol men har inte gjort något mål ännu höst, men har å andra sidan inte heller varit inne på något mål bakåt.
– Jag har skött mig okej och jag tycker defensiven har funkat bra. Jag var inne på ett boxplay men det målet räknas ju inte in i statistiken. På så sätt är jag väl nöjd men sen finns det väl mer att hämta i offensiven, säger Tholander till nt.se.


HETA LIRARE

Södertäljes målvakt George Sörensen har hållit nollan i de två senaste matcherna där laget vunnit med 2-0 två gånger om. Hur länger håller den där nollan?

Vita Hästen-duon Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson är i superform. Duon har gjort poäng i sex raka matcher där de totalt kombinerat in 21 (!) poäng.

AIK:s Eric Castonguay har varit het hela hösten. Han har gjort poäng i nio av elva matcher och noterat sex poäng på de två senaste matcherna.


LÄS MER

» Inför Troja/Ljungby-AIK: "Vi ska fortsätta jobba stenhårt för varandra"
» Clay Wilson: "Känner till stödet från supportrarna"
» Inför Vita Hästen HC-Almtuna IS
» Inför BIK Karlskoga-Västerviks IK
» Jesper Jäger inför Timrå
» Hans Särkijärvi inför hemmamatchen mot Tingsryd
» Johan Eriksson inför matchen mot Tingsryd » Inför Södertälje
» Nedsläpp: Grossmann gör comeback mot formstarkt Pantern
» SSK-TV: Flodqvist har hittat formen
» TV: Magnus Sundquist inför MODO
» Fredrik Andersson inför Björklöven
» Inför BIK Karlskoga borta