Hemma
Leksand
LIF
Borta
MoDo
MoDo

Leksand klättrar i tabellen

11 november 2017 20:35

I den otroligt jämna tabellen är alla poäng viktiga. Det skiljde en poäng mellan Leksand och MODO inför kvällens möte. Men det var hemmalaget som visade sig vara det starkaste laget när man vann över MODO med 4-2, och går i och med det upp på en fjärdeplats i tabellen.


Det var MODO som tog tag i taktpinnen i den första perioden och hade inför den andra perioden skaffat sig en tvåmålsledning genom Patrik Karlqvist och Kristian Jakobsson.

I mittenakten var det sedan omvända roller där Leksand växte in mer i matchen. Erik Aterius gjorde sitt första mål i HockeyAllsvenskan och Alex Friesen kvitterade och gjorde därmed poäng för åttonde matchen i rad.

Leksand fortsatte att dominera i den sista perioden och Daniel Bertov behövde bara 52 sekunder i slutperioden för att utöka ledningen till 3-2. Hemmalaget fick sedan spela powerplay efter att MODO:s Victor Öhman blivit utvisad, det tog Patrik Norén vara på när han satte 4-2. I slutminuterna försökte gästerna med ett sista försök genom att plocka Erik Hanses från kassen, men det gav ingen utdelning.

Noterbart är att Leksand även vann skottstatistiken med 38-17.

Statistik: Leksand - MODO 4-2

Höjdpunkter från matchen publiceras klockan 07.00 dagen efter match på HockeyAllsvenskan Play.