Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Proppen ur för Karlskoga gav seger

11 november 2017 17:40

Det dröjde halva matchen innan första målet skulle komma. Och det var gästerna som tog ledningen, men efter en målkavalkad från hemmalaget i den tredje perioden kunde BIK Karlskoga ta tre viktiga poäng till bottenstriden.


Det var en jämn inledning mellan BIK Karlskoga och Vita Hästen, när de första 20 minuterna var avklarade stod det 0-0 på tavlan. När sedan mittenakten drog igång blev det irriterat, främst mellan Oliver Eklind och Rikard Olsén som fick åka och sätta sig två minuter vardera för roughing. Men det skulle dröja drygt elva minuter in i den andra perioden innan det första målet i matchen skulle komma. Det var Vita Hästen som tog ledningen genom Wilhelm Westlund, som i och med det målet bröt sin poängtorka efter fyra raka matcher.

I den sista perioden kom Karlskoga ut som ett helt nytt lag, inom loppet av drygt tre minuter hade hemmalaget både reducerat och kvitterat genom Ricard Blidstrand och Juliuz Persson. Och trots att det var gästerna som vann skottstatistiken i den tredje perioden så fortsatte puckarna att trilla in för BIK Karlskoga. Vita Hästen försökte att komma tillbaka i matchen genom att plocka målvakten med två minuter kvar. Istället gjorde hemmalaget två mål i tom kasse under slutminuterna, Gustaf Thorell och Axel Lindström såg till att BIK Karlskoga fick med sig tre viktiga poäng.

Statistik: Karlskoga - Vita Hästen 4-1

Höjdpunkter från matchen publiceras klockan 07.00 dagen efter match på HockeyAllsvenskan Play.