Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Timrå
TIK

Fransson visade vägen - höll nollan

6 december 2017 21:19

Västervik vann hemma mot serieledarna Timrå med 2-0. Matchen var länge oavgjord men i den tredje perioden sprang Västervik ifrån och vann.


Det blev en tät tillställning i Småland och Västervik. Serieledande Timrå kom på besök i Plivit Trade Hallen mot ett hemmalag som stod upp bra mot det skickliga laget från Medelpad.

Den första perioden bjöd inte på några mål, men Jonathan Dahlén i Timrå försökte vid ett par tillfällen att spräcka nollan. Även i den andra perioden uteblev målfirandet och det skulle visa sig bli målvakternas kväll i Småland under onsdagskvällen.

Henrik Haukeland och Jonas Fransson som var kvällens burväktare i respektive lag spelade stabilt.

Efter två perioder utan mål, så tog det bara en minut in i den sista akten innan hemmalaget tog ledningen. Emil Wahlberg sköt sitt tredje för säsongen, assisterad av Christopher Fish och veteranen Conny Strömberg.

Västervik slog inte av på takten och utökade ledningen med sex minuter kvar att spela i matchen. Forwarden, Alexander Viklund, satte pucken i nät bakom Timrås norska burväktare. Timrå försökte pressa för en reducering men Jonas Fransson höll nollan mot topplaget.

Statistik: Västervik - Timrå 2-0

HIGHLIGHTS