Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Almtuna
AIS

Almtuna drog längsta strået i Umeå

6 december 2017 22:29

Almtuna stod för en stabil insats borta mot Björklöven och vann med 2-4. Två mål med fem minuter kvar av matchen avgjorde tillställningen för gästerna.


Den första perioden i Umeå mellan Björklöven och gästande Almtuna slutade oavgjort. Båda lagen lyckades att göra ett mål vardera, och det var hemmalaget som hittade nätet först.

Finländaren, Mikko Pukka, klev fram och sköt sitt allra första mål för säsongen. Men bortalaget vek inte ner sig, och lyckades ett par minuter senare kvittera till 1-1. Med sitt andra mål för säsongen lyckades Viktor Hertzberg, hitta luckan bakom Adam Werner i Björklövens kasse.

I den andra perioden gick Almtuna upp i ledning till 1-2 och hade ett bra utgångsläge inför den sista perioden. Ludvig Nilsson gjorde målet.

Med fem minuter kvar att spela av matchen sköt Albin Carlsson 1-3 för sitt Almtuna som gick mot seger. Björklöven lyckades reducera bara några sekunder senare men kom inte närmare än så. Istället kunde Almtuna och Fredrik Forsberg fastställa slutresultatet till 2-4.

Statistik: Björklöven - Almtuna 2-4

HIGHLIGHTS