Hemma
Timrå
TIK
Borta
Björklöven
IFB

Timrå i serieledning - efter klassavslut

9 december 2017 20:28

Timrå vann hemma mot Björklöven och fick med sig tre viktiga poäng efter två raka förluster. Avgörandet kom i den tredje perioden efter ett riktigt klassavslut.


Timrå placerade sig som tvåa i HockeyAllsvenskan inför kvällens viktiga match med Björklöven i NHK arena. Gästerna från Umeå kom likt hemmalaget med två raka förluster bakom sig. En match med viktiga poäng på spel för båda lagen vankades och det märktes i den mycket täta bataljen.

Den första perioden bjöd på bra hockey med känslor och bra fart, men målen uteblev. Timrå hade skottövertaget, men bortalagets målvakt Adam Werner höll tätt, precis som sin kollega, Victor Brattström, på andra sidan isen.

I den andra perioden rasslade det till och Timrå tog ledningen via Vilmos Gallo. Björklöven fick tre minuter senare möjligheten att utjämna i powerplay. Det läget gjorde Tobias Hage det bästa utav och satte kvitteringen med sitt femte mål för säsongen.

Matchen såg ut att gå till den tredje perioden med oavgjort resultat. Björklövens amerikan, Austin Farley ville dock annorlunda. Med bara 47 sekunder kvar att spela tryckte han in ledningsmålet efter en fin framspelning av Stefan Andersson.

I den sista perioden inledde Timrå med att först kvittera, och sedan även ta ledningen. Publikfavoriten, Jeremy Boyce-Rotevall klev fram först med det mycket viktiga målet och utjämnade. Efter drygt halva perioden kom avgörandet när Anton Wedin blev stor matchvinnare med ett riktigt klassnummer. Timrå vann därmed och gick upp i ny serieledning.

Statistik: Timrå - Björklöven 3-2

HIGHLIGHTS