Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Södertälje
SSK

Matchguide: "Fler juniorer i Södertälje"

13 december 2017 10:00

Onsdagen bjuder på sex matcher i HockeyAllsvenskan och bland annat så matchar Södertälje hela fem juniorer.


DAGENS TABLÅ

19.00 Vita Hästen - Tingsryd, Himmelstalundshallen
19.00 Leksand - Västervik, Tegera Arena
19.00 Karlskoga - Södertälje, Nobelhallen
19.00 Pantern - Almtuna, Malmö Isstadion
19.00 MODO - AIK, Fjällräven Center
19.00 Björklöven - Oskarshamn, T3 Center
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MODO mot AIK ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Sändningen drar igång redan 30 minuter innan matchstart - och i införstudion summeras den första halvan av HockeyAllsvenskan.
» Införintervjuer med MODO:s Jesper Sellgren som ska iväg på JVM samt MODO:s Victor Ekarv som inledde säsongen i just AIK.
» I pauserna är det fullt fokus på kvällens sex matcher.
» Spelarkorrarna Johan Eriksson, MODO, och Linus Lundin, AIK, bjuder på inside-material.


VÄRT ATT VETA

Fler juniorer får chansen
Södertälje drar ut på en bortaturné där man möter Karlskoga ikväll och Leksand på fredag.
På resan plockar man med sig hela fem juniorer. Förutom Henrik Malmström och Albin Sethsson som spelat in sig i A-laget så ansluter också Jesper Lindén, Carl Skärström och debutanten Casper Evertsson.
I den preliminära uppställningen inför kvällen så finns också alla med i startfemmorna.
– De har gjort det fantastiskt bra. De kommer in utan respekt. Sedan är det kul för de lite äldre spelarna också. För inte så många år sedan var ju de i liknande situationer när de var och knackade på, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida om juniorinvasionen.

Viktige centern tillbaka
Robin Söderqvist har avverkat sin tre matcher långa avstängning och gör comeback i Oskarshamn mot Björklöven ikväll.
Olle Lycksell har återvänt till Linköping, men SHL-lånen Jacob Cederholm och Kalle Miketinac är kvar i truppen, och dessutom så ansluter Jacob Bjerselius från Örebro. Junioren Christian Lindberg följer också med till Umeå.
Blir det seger ikväll går IKO upp i serieledning igen.
– Jag tittar inte i tabellen, det är helt ointressant när pucken släpps, det har visat sig gång på gång. Det är ofta väldigt jämnt mellan lagen i Allsvenskan rent skicklighetsmässigt och det är ju roligt, säger tränaren Björn Hellkvist till Oskarshamns hemsida.

Forward på landslagsuppdrag
MODO får klara sig utan Martin Röymark mot AIK eftersom forwarden är på landslagsuppdrag med Norge.
Sedan tidigare saknas Erik Hanses och Magnus Häggström, medan Henrik Björklund är ett matchdagsbeslut.
MODO är i fin form med fem segrar på de sju senaste matcherna.
Matchen mot AIK är viktig sett ur tabellen då båda lagen står på 39 poäng.
– Det är viktiga matcher hela tiden, men det är självklart extra imorgon (läs: idag) när vi ligger på lika antal poäng. Senast gjorde vi en bra bortamatch mot AIK och vi vill följa upp den insatsen. Det handlar om att vi ska vara mer inriktade på just arbetsinsatsen än att vilja visa upp ett fint spel inför vår hemmapublik. För spelet offensivt vet vi kommer att komma om alla jobbar hårt, säger tränaren Hans Särkijärvi till MODO:s hemsida.

Backen får vänta
Igår gjorde Västervik klart med Jesper Nordin från Tranås om ett tryout-avtal på tre matcher. Backen får dock vänta på sin debut i klubben och finns inte med i den uppställning som smålänningarna släppt inför kvällen.
Västervik, med tre raka segrar i ryggen, ställer upp med exakt samma lag som senast - vilket innebär att Victor Öhman, som varit så skadedrabbad, spelar vidare.
Inför matchen mot Leksand är det i första hand fokus på egna prestationen:
– Vi måste fokusera på det vi är bra på och inte på vad motståndaren gör. Att vi är med från start och inte står där med mössan i hand och inte tro att vi kan vinna. Vi är ett bra lag med tre raka segrar så inget är omöjligt. Det gäller att inte ha för stor respekt men ändå ha respekt, säger assisterande tränaren Ragnar Karlsson till Västerviks hemsida.

Klarhet i tränarfrågan
Ikväll ställs Pantern mot Almtuna - och nu har hemmalaget klargjort hur laget kommer att ledas framöver.
Joakim Tillgren fick nyligen lämna rollen som sportchef i klubben, och nu tar Håkan Åhlund över hans arbetsuppgifter medan Fredrik Hallberg tar klivet från assisterande tränare till huvudtränare.
"Håkan Åhlund ansvarar för hela organisationen runt IK Panterns A-lag. Han har ansvaret för spelarkontrakt, agentkontakter och spelaravtal. Håkan sköter dessutom den löpande kontakten med andra klubbar. Fredrik Hallberg ansvarar för laguttagning, match- och träningsplanering samt att leda laget i samband med match. Håkan Åhlund och Fredrik Hallberg arbetar, precis som tidigare, nära varandra med den dagliga verksamheten vilket omfattar allt från analys av motståndare, planering av spelsystem, scouting till den långsiktig idrottslig planering", skriver Pantern på sin hemsida.

Stjärnan kan spela
Formstarke Mathieu Tousignant åkte på en smäll senast mot MODO och Tingsryd befarade att han kunde bli borta länge - men fick snabbt positiva besked och han spelar ikväll mot Vita Hästen, skriver smp.se.
I måndags gjorde klubben klart med ett nyförvärv i form av forwarden Lukas Zetterberg som ansluter från Timrå. Han väntas dock inte göra debut förrän på fredag.
Taif hade poäng i fem raka matcher innan det blev torsk mot MODO senast.
– Även om vi inte vann mot Modo senast tycker jag vi har spelat bra i de sex senaste matcherna. Vi ska fortsätta gå ut och prestera och när vi gör det fullt ut är vi svårslagna, säger tränaren Magnus Sundquist till smp.se.

Manfall i Vita Hästen
Frånvaroläget är tufft i Vita Hästen inför kvällens match mot Tingsryd.
Victor Lindman och Jacob Sundberg är borta sedan tidigare, Christian Kåsastul är på landslagsuppdrag med Norge och Mattias Kalin fick ett bakslag på sin skada senast och tvingas till ny vila. Dessutom är det frågetecken för Daniel Josefsson och Rickard Palmberg, skriver nt.se.
Några förstärkningarna in är dock inte aktuellt just nu för laget som förlorat fyra av de fem senaste matcherna.
– Njae, inte just för tillfället i alla fall. Man tackar inte nej till bra spelare och vi har alltid ögonen öppna, men det är inte så enkelt att det bara är att plocka in spelare heller. Det kostar och ju bättre de är desto mer kostar de. Det ger inte så mycket om det inte är någon som gör laget bättre. Jag är inte så förtjust i att chansa, säger tränaren Jonas Johnson till nt.se.

Fyra backar borta
AIK har bunkrat upp på backsidan - och det behövs just nu. Fyra backar saknas nämligen mot MODO. Eric Norin och Simon Fernholm är skadade, Robin Axbom är sjuk och Andreas Hjelm utgick senast.
Nu är dock Albin Johansson tillbaka.
– Det är såklart inte bra (att det är rörigt bland backarna), men vad ska vi göra, säger tränaren Tomas Mitell till hockeypuls.se.
Noterbart: AIK har tre raka bortaförluster.
– Tycker väl att vi i stort spelat ganska bra på bortaplan i höst och det vill vi hitta tillbaka till, säger Mitell till AIK:s hemsida.

Tuff tid för Björklöven
Tre raka förluster och sex nederlag på de sju senaste matcherna. Björklöven har det tufft just nu. Nu väntar serietvåan Oskarshamn - men Löven är ändå stärkta efter 3-2-förlusten mot Timrå senast där man gjorde en stark insats.
– Det ska bli kul att möta Oskarshamn efter insatsen senast. Det är ett bra lag som spelat jämnt över hela serien. Vi är på väg upp på banan, men tyvärr räckte det inte till seger senast mot Timrå. Om vi fortsätter att ta ett kliv från matchen mot Timrå så tror jag på seger i morgon (idag), säger tränaren Joakim Fagervall till klubbens hemsida.

Stjärnan kanske kan spela
David Åslin missade senaste matchen för Leksand, men är nu listad som dag till dag och kanske kan spela mot Västervik, meddelar dt.se.
Däremot saknas alltjämt Calle Själin, Mattias Nilsson och William Wikman - men konkurrensen är ändå bra i laget.
– Det är en konkurrens i laget och alla måste göra sitt yttersta. För framtiden är det bra, men sen är det givetvis en sak för oss ledare att hålla alla motiverade. Vi får jobba med det varje dag och försöker få med alla på tåget, säger tränaren Leif Carlsson till dt.se.

Flera frågetecken i Karlskoga
Karlskoga har haft en enormt skadedrabbad höst och frånvaron fortsätter att slå mot värmlänningarna.
Frånvaron ikväll: Jonatan Frykholm, Arvid Aronsson, Victor Berglind, Rasmus Bengtsson, Filip Ahl, Carl Berglund, Erik Brissle och Axel Lindström.
Noterbart är att både Karlskoga och Södertälje skiftat tränare i höst.

Mardrömsmotståndaren väntar
Almtuna har haft förtvivlat svårt för Pantern sedan Malmölaget gick upp i HockeyAllsvenskan.
På tio matcher har det bara blivit tre poäng och bara fjorton mål framåt, rapporterar unt.se.
– I de tre matcherna jag varit med har vi tagit steg för steg och jag tycker att vi har närmat oss. Jag tyckte i hemmamatchen att vi var klart bättre men de hittar alltid vägar in i matcherna, säger tränaren Martin Gudmundsson till unt.se.
Almtuna saknar William Quist (hjärnskakning) och Lucas Sandström (avstängd), och därför följer junioren Ludvig Wallin med till Skåne.


HETA LIRARE

MODO:s Emil Molin har gjort fem mål och nio poäng på de fem senaste matcherna.

Karlskogas Fredrik Höggren har svarat för sex poäng på de fyra senaste matcherna.

Sebastian Benker, Troja, och Jesper Samuelsson, Vita Hästen, har båda svarat för fyra poäng på de fyra senaste matcherna.


LÄS MER

» Inför MODO - AIK: "Vi ska spela snabbare"
» Inför: IK Pantern
» Inför BIK - Södertälje SK
» IKO ute på längsta resan
» Hans Särkijärvi inför onsdagens hemmamatch mot AIK
» Nedsläpp: Bortaturné med juniorspetsad trupp
» Inför Leksand borta