Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Björklöven
IFB

Johan Wiklander frälste Karlskoga

16 december 2017 17:40

Karlskoga fortsätter att plocka poäng efter sitt tränarbyte och slog tillbaka Björklöven efter ett straffavgörande.


Karlskoga hade en svit med tio förluster på elva matcher bakom sig när Niklas Czarnecki och Daniel Wessner tog över i båset - efter det har det blivit fem segrar på sju matcher.

Under lördagen blev det en straffseger mot Björklöven - och faktum är att av de fem senaste vinsterna så har tre kommit efter just straffar.

Johan Wiklander blev stor matchvinnare och var den ende som målade under straffläggningen. Veteranen har nu svarat för fyra mål sedan han anslöt från Örebro, och det har varit viktiga kassar. Han har bland annat avgjort två matcher på straffar och sköt även det poänggivande 1-1-målet senast mot Södertälje då Karlskoga också straffvann.

Noterbart är att samtliga fyra mål under ordinarie tid gjordes av backar, då Viktor Lang och David Suvanto målade för Karlskoga medan Jakob Stenqvist och Simon Backman producerade för Björklöven.

BIK är alltjämt jumbo i tabellen men har samma poäng som nästjumbon Troja-Ljungby och är bara två poäng efter Västervik ovanför det negativa kvalstrecket.

Björklöven åkte på fjärde förlusten på de fem senaste matcherna.

Statistik: Karlskoga - Björklöven 3-2 (PS)

HIGHLIGHTS