Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Karlskoga
BIK

Karlskoga segrade - tog viktiga poäng

21 december 2017 22:05

Karlskoga tog tre viktiga poäng i bortamötet mot MODO under torsdagen. Gustaf Thorell klev fram i den andra perioden med två mål och visade vägen.


MODO gästades under torsdagen av Karlskoga som ligger sist i HockeyAllsvenskan inför kvällens matcher. I hemmalaget var målvakten Isak Wallin åter tillbaka i laget.

Den första perioden bjöd inte på några mål i Fjällräven center. Båda lagen höll igen något på offensiven och skotten slutade 7-7 efter de första tjugo minuterna.

I den andra perioden fick gästerna något av en riktig målexplosion. Efter sju minuter dunkade Gustaf Thorell in 0-1 i powerplay och knappa minuten senare var det dags igen. Simon Mattsson ökade på för sitt Karlskoga med sitt andra mål för säsongen.

Karlskoga skulle i samma veva springa ifrån ytterligare, målmässigt. Gustaf Thorell klev fram för andra gången inom loppet av dryga tre minuter och sköt 0-3 till sitt lag.

Fyra minuter in i den sista perioden fick MODO kontakt med Karlskoga igen med en reducering. Tobias Ericsson sköt sitt andra för säsongen, men glädjen blev kortvarig. Succélånet, Johan Wiklander, utökade snabbt på till 1-4, trots numerärt underläge för Karlskoga.

Filip Ahl sköt med halva perioden kvar att spela det slutgiltiga resultatet till 1-5. Det var Filips tredje mål i HockeyAllsvenskan den här säongen. Karlskoga vänder därmed hem med tre viktiga poäng i bottenstriden och på samma poäng som Troja/Ljungby.

Statistik: MODO - Karlskoga 1-5

HIGHLIGHTS