Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Oskarshamn
IKO

Almtuna hakar på toppen efter seger

27 december 2017 21:34

Almtuna fortsätter gå starkt och tog en imponerande seger hemma mot Oskarshamn. Oscar Milton klev fram och bidrog med två mål.


Almtuna har radat upp segrar i HockeyAllsvenskan och klättrat upp på en tredjeplats i tabellen. Mot Oskarshamn fortsatte segervittringen och halvvägs in i den första perioden tog hemmalaget ledningen. Oscar Milton satte målet, framspelad av den duktige poängmakaren, Fredrik Forsberg.

Tidigt i den andra perioden klev matchens tidigare målskytt fram igen. Oscar Milton gjorde sitt andra mål i matchen till 2-0 och en kort stund senare spelade han även fram till 3-0. Almtunas tredje mål gjordes av Viktor Hertzberg.

Oskarshamn lyckades att reducera omgående med ett viktigt mål, signerat Kalle Miketinac. Gästerna fick sedan chansen att krypa ännu närmare i powerplay. Istället var det Almtuna som höll sig framme och Jacob Svensson gjorde 4-1, med en spelare mindre på isen.

Innan perioden var slut gjorde även Fredrik Forsberg 5-1 när han satte sitt elfte för säsongen. Supertalangen och SHL-lånet från Brynäs, Adam Boqvist, var med och spelade fram till målet tillsammans med Victor Rollin-Carlsson.

Totalt skrevs slutresultatet 7-1 till Almtuna. Lucas Sandström och kanadensaren Luke Pither gjorde den sista periodens två mål för Almtuna som hakar på Timrå och Leksand i toppen.

Statistik: Almtuna - Oskarshamn 7-1

HIGHLIGHTS