Hemma
Timrå
TIK
Borta
Leksand
LIF

Jonathan Dahlén sköt Timrå till Direktkvalet

13 mars 2018 21:55

Timrå är klart för Direktkval till SHL mot Karlskrona – och än en gång var det Jonathan Dahlén visade vägen. Med två mål och en assist var han den store hjälten när Timrå tog tredje raka segern mot Leksand.


Leksand var förvarnade om Jonathan Dahlén.

På de två första matcherna gjorde Timråforwarden fyra poäng och han var en stor anledning till att Timrå hade skaffat sig tre matchbollar, men det räckte med en för att Timrå skulle säkra en plats i Direktkvalet till SHL – och än en gång var det Jonathan Dahlén som visade vägen.

Redan efter drygt tre minuter hittade han backen Johannes Kinnvall, som efter en skottfint satte pucken högt bakom Tex Williamsson.

Sex minuter senare var det dags igen, men den här gången gjorde Dahlén målet själv. Fri med Williamsson gjorde han en dragning och satte pucken mellan benen på Williamsson.

Hans andra mål betydde 3-0 och till slut vann Timrå med 4-1 efter att Erik Karlsson avslutat målskyttet.

– Fantastiskt kul. Vi har gjort fantastiska matcher. Jag är stolt över grabbarna, säger Jonathan Dahlén till C More.

– Vi är trötta nu, men vi ska vila upp oss nu och ladda om, säger han.

Nu väntar Karlskrona i Direktkval till SHL för Timrå.

– Inget jag tänker på just nu. Nu får vi njuta av det här lite och sedan tar vi det där senare, säger Dahlén.

För Leksand, som fick sitt tröstmål genom Filip Johansson, lever fortfarande drömmen om SHL, även om vägen dit är lite krokigare. Först ska de möta vinnaren av Slutspelsserien och segraren där ställs i ett Direktkval mot Mora.

Statistik: Timrå - Leksand 4-1

HIGHLIGHTS


HARALDS LISTA