Hemma
Leksand
LIF
Borta
Timrå
TIK

Timrå en match från att ta sig förbi Leksand

11 mars 2018 17:30

Timrå 2-1-vann andra matchen i HockeyAllsvenska Finalen mot Leksand och har nu ett övertag med 2-0 i matcher.


Timrå har kopplat ett järngrepp om HockeyAllsvenska Finalen mot Leksand. Laget vann andra matchen med 2-1 och har nu 2-0 i matcher och chansen att avgöra matchserien på hemmaplan på tisdag.

I den första matchen ledde stjärnan Jonathan Dahlén vägen genom att vara inblandad i alla fyra målen i 4-3-segern, och han ledde vägen även i den andra matchen.

20-åringen svarade för ett grymt solomål i mittperioden. Han sprintade från egen zon, vann kampen med sin back, rundade målburen och petade in pucken köksvägen. Ett drömmål som betydde 1-0.

Mindre än fem minuter senare prickade Erik Karlsson vackert in 2-0. Leksand kom inte närmare än en reducering av Oskar Lang med fem sekunder kvar.

– Jag tycker att vi över 60 minuter spelar bättre hockey än dem och försvarsspelet är nyckeln till att vi vinner, säger Timrå-tränaren Fredrik Andersson till C More.

– Sedan gör "Hauke" (Henrik Haukeland) en fantastisk insats idag, man måste ha bra målvaktsspel för att kunna vinna sådana här matcher.

Haukeland räddade 27 av 28 skott och hade en räddningsprocent på 96,4 %.

– Jag har lite erfarenhet av att spela sådana här matcher och det hjälper till. Jag tycker att vi kommer hit och gör en bra match, säger Haukeland.

Leksand är nu i ett prekärt läge och är tvungna att vinna matchen på tisdag för att inte finalspelet ska vara över.

– Jag tycker att de var starkare än oss och piggare överlag. Jag vet inte om det var pressen eller om det var för mycket vilja, säger Leksands tränare Leif Carlsson till C More.

– Nu är vi nere för räkning men vi får se framåt. De ska slå in matchbollen och det är nog så svårt.

Statistik: Leksand - Timrå 1-2

HIGHLIGHTS


MIKES LISTA