Hemma
Mora
MIK
Borta
Leksand
LIF

Fördel Leksand i det heta daladerbyt

26 mars 2018 22:22

Leksand har kopplat ett litet grepp i slaget om Siljan. De besegrade Mora med 5-2 på bortaplan, efter att Johan Porsberger både öppnat och avslutat gästernas målskytte.


Förra säsongen möttes Leksand och Mora i Direktkvalet. Då var det Mora som gick segrande ur striden. Nu jagar leksingarna revansch och Leif Carlssons manskap fick en perfekt start på den här matchserien, tack vare en seger på bortaplan.

– Grymt skönt. Vi har ett grymt försvarsspel, grymt boxplay och en grym målvakt. Vi dödar alla utvisningar och det tycker jag avgör matchen, säger Leksands Jon Knuts, som gjorde 4-1-målet, till C More.

Annars var det Johan Porsberger som visade vägen med sitt 1-0-mål i den första perioden. Samme Porsberger avslutade sedan Leksands målskytte när han satte 5-1 i öppen kasse. En annan som gjorde två poäng var den talangfulle backen Filip Johansson, 18, som assisterade till Alex Friesens 2-0-mål och sedan gjorde 3-1.

– Det är speciellt, Mora-Leksand. Det är bara att njuta där ute, säger Johansson till C More.

David Kase gjorde Moras 1-2-reducering. Han fick även chansen att lägga en straff, men den räddade Leksands målvakt Tex Williamsson, som totalt räddade 34 skott.

Sammanlagt drog Leksand på sig 32 utvisningsminuter, men trots det lyckades man vinna med 5-2 efter att John Persson fått in pucken i slutminuten.

– En tuff förlust. Vi vinner skotten med 36-19 och vi har våra chanser, men powerplay måste upp, säger Moras tränare Mats Lusth.

Nästa match i serien, som avgörs i bäst av sju matcher, spelas på onsdag i Leksand.

– Spelar vi så här och släpper till så här få chanser får Mora det tufft att vinna, säger Knuts.

Statistik: Mora - Leksand 2-5

HIGHLIGHTS


HARALDS LISTA