Hemma
Timrå
TIK
Borta
Karlskrona
KHK

Karlskrona fixade tre matchbollar

31 mars 2018 21:05

Karlskrona 4-2-vann borta mot Timrå. Därmed leder man matchserien med 3-1 i matcher och har skaffat sig tre matchbollar.


Karlskrona har skaffat tre matchbollar i Direktkvalet till SHL mot Timrå.

Blekingelaget 4-2-vann i NHK Arena och leder därmed matchserien med 3-1 i matcher och har chansen att avgöra på hemmaplan på måndag.

– Det här var vår bästa match totalt sett, defensivt och offensivt, säger backen Mattias Karlsson till C More.

– Det kanske gick lite för enkelt i början, vi vann de två första matcherna utan att vara bra, nu fick vi se vad som krävs för att vinna.

Timrå ledde med både 1-0 och 2-1 efter mål av Jonathan Dahlén och Marcus Hardegård, men via två mål på 47 skunder i mittperioden så kunde Karlskrona vända på tillställningen.

Filip Cruseman gjorde 2-2 och stax därefter fixade Mattias Guter 3-2.

Den ledningen höll Karlskrona sedan hela vägen ut, där Cruseman kunde skicka in 4-2 i tom bur med bara sexton sekunder kvar.

Noterbart är att KHK hade bytt målvakt där Johannes Jönsson gjorde sin första match i Direktkvalet och där han imponerade med 28 räddningar på 30 skott.

– Vilket slit alltså, det var en grym försvarsinsats av laget, grymt bra. Vi har pratat om att hjälpa målvakten, om att att vara mycket i vägen, det här var en laginsats, säger tvåmålsskytten Filip Cruseman till C More.

– Vi kom upp bra nu, vi fick igång spelet som vi inte fått igång tidigare. 3-1 i matcher är skönt.

För Timrå återstår nu enbart måstematcher.

– Vi kom inte upp i samma standard som i Karlskrona senast. Vi var lite energilösa och långsamma i besluten. Inte så aktiva som vi var förra matchen. Det här var den kanske sämsta matchen vi gjort i serien, säger Timrås tränare Fredrik Andersson till C More.

Statistik: Timrå - Karlskrona 2-4

HIGHLIGHTS


HARALDS LISTA