Hemma
Leksand
LIF
Borta
Mora
MIK

Christian Engstrand gjorde ny stormatch

1 april 2018 22:10

Christian Engstrand gjorde en ny stormatch i Moras kasse när det blev en 2-1-seger mot Leksand. Därmed har Mora tre matchbollar i Direktkvalet till SHL.


Efter en svagare insats i den första matchen mot Leksand i Direktkvalet till SHL så har Christian Engstrand vuxit ut till en jätte i Moras mål i tre raka matcher, och inte minst i de två senaste.

Han höll nollan i den tredje matchen och följde upp det med att bara släppa en puck i den fjärde matchen där Mora kunde vinna med 2-1.

Han fick dock jobba i målet för Leksand hade mycket puck och många skott.

– Det var svettigt, speciellt i första perioden. Vi vågade inte hålla i pucken och därför blev vi fast i egen zon och de fick många lägen. Vi kan bättre där, men vår offervilja och förmåga att täcka skott och allt det där var grymt, säger Christian Engstrand till C More.

Mora-coachen Mats Lusth var inte heller sen att hylla Engstrand som räddade 38 av 39 skott.

– Engstrand gjorde en enorm match och räddar mycket. Vi gjorde en bra förstaperiod men blev passiva i andra, slutade åka skridskor och sätta press, och där kom Engstand upp enormt stort och gjorde några svettiga räddningar, säger Lusth.

– Annars var detta en av de svagare matcherna vi gjort i serien. Vi har åkt mer skridskor och satt mer press och styrt spelet mer i de andra matcherna. Nu var vi nästan lite rädda i andra perioden.

Framåt så sköt Mathias Bromé 1-0 för Mora mitt i den första perioden.

I första bytet i andra perioden kom sedan 2-0, och det var ett olyckligt mål sett med Leksands ögon. Mora brände en två mot etta och Patrick McNally skulle rensa bort pucken men träffade Jesper Ollas skridsko och trissan gled in i egen bur.

Martin Karlsson reducerade med drygt fem minuter kvar, men närmare än så kom inte Leksand som bara förmått göra ett mål på två matcher.

– Vi fick ett mål mot slutet men det var för kort tid kvar. Mora försvarar sig bra framför Engstrand, säger Leksands tränare Leif Carlsson till C More.

Självmålet i början av andra perioden blev till slut avgörande i matchen.

– När det målet kom i första bytet så var det en riktig smäll. De fick energi av det, och det märktes i båset att vi sjönk ihop av det, säger Carlsson.

Mora leder nu matchserien med 3-1 i matcher och har chansen att avgöra på hemmaplan på tisdag.

– Smakar bra, nu ska vi ha en jävel till, säger Christian Engstrand.

Statistik: Leksand - Mora 1-2

HIGHLIGHTS


MIKES LISTA