Hemma
Leksand
LIF
Borta
Mora
MIK

Matchguide: Kan Leksand utjämna?

1 april 2018 10:00

Mora leder matchserien med 2-1 i matcher. Nu väntar match i Tegera Arena och då siktar hemmalaget Leksand på att utjämna den heta dalakampen.


DAGENS TABLÅ

19.30 Leksand - Mora, Tegera Arena
» Se matcherna på C More


LIVERAPPORTERING


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More och TV12 sänder Leksand mot Mora ikväll.


VÄRT ATT VETA

"Varit väldigt jämnt"
Leksand vann den första matchen i Direktkvalet mot SHL mot Mora, men har sedan förlorat två raka matcher och ligger nu under med 2-1 i matcher.
Senast vann Mora med 2-0.
– Det är klart att det är surt. Det är en tight match som kunde ha gått åt andra hållet. Det är små marginaler, vi gör en okej insats. Men det där lilla sista, som behövs för att dra det längsta strået, fattas, säger Jesper Ollas till dt.se.
Fjärde matchen är viktig för Leksand, det är stor skillnad på 1-3 eller 2-2 i matcher.
– Det är inte mer än att vi måste gå och vinna lite matcher för att kvittera den här serien, det finns inget annat att stå och prata om. Sett över tre matcher har det varit väldigt jämt. Min egen känsla är att vi har varit lite vassare, prestationerna är bra, så nu gäller det bara att ta segrar och vinna nästa match, säger Ollas.

Matchvinnaren är osäker
Jacob Nilsson avgjorde den andra matchen för Mora med ett riktigt viljemål, men tvingades bryta den tredje matchen i förtid.
Han är ett frågetecken inför dagens match.
– Det är läkarteamet som sköter det. Jag har fått lite information, men vi tar ett beslut i morgon (idag), säger tränaren Mats Lusth till dt.se.
Trots 2-1-ledning i matcher vill inte Mats Lusth säga att man har grepp om serien.
– Vi har inte kopplat något grepp, det står 2–1 och det har varit två hemmamatcher och en bortamatch, det kallar jag inte något grepp. Vi har en match i Leksand som stundar och vi har fullt fokus på den.

Kan troligen spela
Leksand saknade Marcel Müller på grund av sjukdom senast och under matchen tvingades backen Daniel Bertov kliva av.
Högst troligt kan båda spela idag.
– Det tror jag, det ser som sagt ganska bra ut tycker jag utifrån det jag har sett därinne, säger assisterande tränaren Jens Nielsen till dt.se om duon.
Det finns också en osäkerhet kring Jon Knuts som kan bli pappa när som helst. Leksand har en plan för om han saknas inför en match, men måste han dra under en match blir det knepigare.
– Om det skulle hända under en match vet jag inte, så långt har vi inte riktigt tänkt. Vi hoppas på det bästa, säger Nielsen.


HETA LIRARE

Målvakten Christian Engstrand, Mora, gjorde en svajig insats i första matchen - men har sedan gjort två riktigt bra matcher och höll nollan senast.


LÄS MER

» Martin Karlsson om match tre
» TV: Johan Rosén efter den tredje matchen i SHL-kvalet