Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Timrå
TIK

Två snabba mål segervapen för Timrå

2 april 2018 22:00

Med två mål inom loppet av en minut och nio sekunder sänkte Jacob Olofsson och Jonathan Dahlén Karlskrona. Därmed har Timrå fortfarande chansen att spela i SHL nästa säsong.


Efter förlusten på hemmaplan i lördags var Timrå tvingat att vinna i Karlskrona för att säsongen inte skulle vara över. Trots att Medelpadslaget förlorade skotten med 17-40 lyckades man hålla liv i den här matchserien tack vare en 3-1-seger.

– Väldigt skönt. Vi gör en bra bortamatch, säger Timråmålvakten Henrik Haukeland till C More.

Annars var det Karlskrona som var det spelförande laget i de två första perioderna, men en storspelande Henrik Haukeland höll siffrorna nere. Hemmalaget behövde 32 skott på sig för att lyckas överlista Haukeland. Den som sköt det 32:a skottet var Mattias Guter och målet betydde 1-1. Dessförinnan hade Vilmos Gallo gett Timrå ledningen i den första perioden.

I tredje perioden klev Timråtalangerna Jacob Olofsson och Jonathan Dahlén fram. De gjorde varsitt mål inom loppet av en minut och nio sekunder, och efter det orkade inte KHK komma tillbaka.

– Jätteskönt. Vi kände att vi hade en bra chans och sa att vi skulle ge allt vi hade, att vi inte hade något att förlora, säger Olofsson till C More.

KHK leder nu matchserien med 3-2 i matcher och det lag som kommer först till fyra segrar spelar i SHL nästa säsong.

Nästa match spelas på onsdag i Timrå.

– Det är dags att vi vinner på hemmaplan. Väldigt kul ska det bli, säger Haukeland.

Statistik: Karlskrona - Timrå 1-3

HIGHLIGHTS


MIKES LISTA