Hemma
Mora
MIK
Borta
Leksand
LIF

Powerplay avgjorde och Mora kvar i SHL

3 april 2018 22:12

Mora besegrade Leksand i den femte Direktkvalmatchen och spelar därmed i SHL även nästa säsong. Mora avgjorde matchen med två powerplaymål i den tredje perioden.


Moras powerplay hade inte imponerat i de fyra första matcherna i Direktvalet. Mats Lusths manskap hade bara gjort två mål på 16 försök. Men när det gällde som mest var det till slut powerplay som avgjorde till Moras fördel.

Först var det Mathias Bromé som styrde in 2-1 drygt tre minuter in i den tredje perioden. Åtta minuter senare fick Mora återigen spela fem mot fyra och den här gången var det John Persson som klev fram och satte 3-1. Leksand orkade aldrig komma tillbaka och därmed är det klart att Mora spelar i SHL nästa säsong.

– Det är en lättnad nu. Vi hade press på oss, men vi löser det. Fantastiskt, säger Mathias Bromé till C More.

Annars var det Emil Aronsson som gav Mora ledningen i den andra perioden med ett skott i krysset. Samme Aronsson var olycklig några minuter senare när han drog på sig en utvisning för puck out. Det utnyttjade Leksand och Emil Bemström genom att sätta 1-1. Men Leksand fick inte in några fler mål och efter matchen hyllas Moras målvakt Christian Engstrand, som räddade 29 skott.

– Vi måste tacka ”Engan” (Christian Engstrand) i kassen. Han räddar oss när det är lite kris, säger Mathias Bromé.

Mora vann till slut matchserien med 4-1 och tränaren Mats Lusth är märkbart rörd när han pratar med C More kort efter slutsignalen.

– Det är stort att få komma hit på kort varsel och få vara med om det här, mot Leksand, säger Morafostrade Lusth.

Leksands assisterande tränare Jens Nielsen var förstås besviken efter matchen.

– Vi äger första perioden, men vi gör inga mål och det har varit vårt problem hela säsongen. Vi skapar chanser, jobbar bra, men vi gör inga mål, säger han till C More.

Statistik: Mora - Leksand 3-1

HIGHLIGHTS


EFTERSNACKET