Hemma
Timrå
TIK
Borta
Karlskrona
KHK

Matchguide: Tvingar Timrå fram match sju?

4 april 2018 10:00

Timrå vann måstematchen mot Karlskrona senast och har nu en ny måstematch hemma i NHK Arena. Orkar Timrå tvinga fram en sjunde och avgörande match?


DAGENS TABLÅ

19.30 Timrå - Karlskrona, NHK Arena
» Se matcherna på C More


LIVERAPPORTERING


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More och TV12 sänder Timrå mot Karlskrona ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Jonathan Dahlén, Timrå, intervjuas inför matchen.
» Vancouver Canucks-scouten Inge Hammarström är gäst i införstudion.
» Timrås klubbchef Jörgen Wahlberg är gäst i andra pausen.
» Spelarkorrarna Vilmos Gallo, Timrå, och Bobbo Petersson, Karlskrona, bjuder på inside-material.


VÄRT ATT VETA

Kan ändra i laget
Timrå vann måstematchen mot Karlskrona senast och reducerade därmed matchserien till 2-3. Nu väntar hemmamatch och ny måstematch där Timrå har chansen att kvittera och tvinga fram en sjunde och avgörande match på fredag.
Alla spelare är tillgängliga, men tränaren Fredrik Andersson öppnar ändå för att göra några förändringar i uppställningen.
– Jag tror det kommer bli en del förändringar, vi ska se över energinivån på alla spelare. Vi kommer använda de jag känner är i zonen just nu, men ingen kommer saknas på grund av skada, säger Andersson till st.nu.
Senast blev Timrå under långa stunder tillbakatryckta av Karlskrona, något som man vill ändra på till ikväll.
– Vi måste släppa loss lite mer, vi ska gå ut och njuta. Vi vill gärna äga spelet mer än vi gjorde senast samtidigt som det inte gör något om de har en del puck också. Vi är bra på att kontra och det visade vi i förra matchen, säger Andersson.

Har inte gett upp
Karlskrona missade att slå in den första matchbollen mot Timrå och föll på hemmaplan senast.
– Det är bäst av sju matcher som gäller. Ingen trodde att det här skulle bli lätt, säger backen Cory Murphy till blt.se.
I förra matchen var Karlskrona spelförande i två perioder men fick ändå bara med sig 1-1 och sedan gjorde Timrå två snabba mål i sista perioden och kunde vinna med 3-1.
– Kanske att Timråspelarna blev lite mer desperata än vi. De var tvungna att vinna, säger Murphy.
Ikväll får man en ny chans att avgöra.
– Det är först till fyra. Det är slutspelsmatcher för oss, säger backen Mattias Karlsson.

Powerplay nyckeln
Timrå var effektiva i powerplay i HockeyAllsvenskan men har inte nått samma höjder i Direktkvalet. Att få igång den spelformen är en nyckel inför fortsättningen.
– Klart att vi inte är nöjda, det är svårt att säga något annat. Samtidigt får vi lite snurr och skott, men det är att göra mål det handlar om. Nu vill vi få in en balja eller två i vårt power play och vi ska göra allt vi kan för att göra det lite bättre där, säger Erik Karlsson till st.nu.
Tränaren Fredrik Andersson:
– Framförallt är det pucktempot som måste upp lite. Det finns vissa detaljer också, men de vill jag inte avslöja här. Pucktempot måste bli högre, det var för långsamt senast.


HETA LIRARE

Jonathan Dahlén, Timrå, har varvat upp under matchserien. Efter att ha gått poänglös i de två första matcherna så har han gjort mål i tre raka matcher - och totalt samlat ihop fem poäng och toppar därmed poängligan i hela Direktkvalet.


LÄS MER

» Fredrik Andersson inför säsongens sista hemmamatch