Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Leksand
LIF

Matchguide: Bryter Karlskrona trenden?

5 oktober 2018 10:00

Fredag och fyra heta matcher i HockeyAllsvenskan! Bryter Karlskrona sin förlusttrend? Gör Johan Larsson mål igen? Tar Tingsryd sin första seger? Svaren kommer ikväll.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Vita Hästen - Karlskrona, Himmelstalundshallen
19.00 Södertälje - Leksand, Scaniarinken
19.00 Oskarshamn - AIK, Be-Ge Hockey Center
19.00 MODO - Tingsryd, Fjällräven Center

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Södertälje mot Leksand ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med George Sörensen, Södertälje, och Linus Persson, Leksand.
» Spelarkorrarna Tor Immo, Leksand, och Christopher Liljewall, Södertälje, bjuder på inside-material.
» I första pausen visas en längre intervju med SSK-profilen Mikael Ahlén.
» I andra pausen listar C More-experten Mike Helber det hetaste från den gångna veckan.
» Mål från alla matcher visas.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

VITA HÄSTEN - KARLSKRONA

Karlskrona gick obesegrade genom hela försäsongen och vann också de två första matcherna i serien, men sedan har det gått tyngre och inför bortamatchen mot Vita Hästen står laget på tre raka nederlag.
Coachen Ove Molin är ändå nöjd med inledningen:
– Vi ser linjer i vårt spel och det är en tydlig spelidé, vi vill spela med hög fart och frenesi. Vi kommer se en del misstag, men de kommer vi tvätta bort under säsongen, säger han blt.se.
Nu väntar alltså Vita Hästen:
– Ett lag som spelar ganska tajt och som vill ha snabba omställningar, det blir ingen lätt nöt att knäcka och se till att ta tre poäng, säger Molin.
Vita Hästen har tagit poäng i fyra av sex matcher och kommer närmast från en övertidsseger borta mot Leksand.
– Det blir en tuff match mot Karlskrona. Det är ett lag som spelade i SHL ifjol och de är en av förhandsfavoriterna, säger Mattias Kalin, som avgjorde mot Leksand, till klubbens hemsida.

Noterat:
» Vita Hästens Mattias Kalin har gjort mål i två raka matcher.
» Ifjol var Vita Hästen powerplay-bäst i ligan - i år ligger man än så länge sist med blott ett PP-mål och en effektivitet på 4,35 %.

» Läs mer på Vita Hästens hemsida

SÖDERTÄLJE - LEKSAND

Det väntas bli en rejäl publikfest när Södertälje och Leksand drabbar samman i Scaniarinken ikväll.
Södertälje har spelat två hemmamatcher hittills och har vunnit båda, nu går man för en tredje raka hemmaseger.
– Det gäller att vara på tå men det ska bli en jätterolig utmaning. Det viktigaste blir att vi har fart under fötterna och spelar vårat presspel. Alla detaljer måste sitta i 60 minuter, säger Södertäljes assisterande tränare Dennis Bozic till klubbens hemsida.
Leksand har spelat två bortamatcher men förlorat båda, plus föll hemma mot Vita Hästen senast, och är därmed riktigt revanschsugna inför kvällen.
– Vi vann mot dem (Södertälje) i cupen på försäsongen. Det är dags för oss att studsa tillbaka och få in lite mer driv i grejerna, säger backen Mattias Nilsson till Leksands hemsida.
– Alla matcher är tuffa. Alla vill slå Leksand, så vi får inget gratis. Det kommer bli de små detaljerna som avgör och tippar över till seger. Och det gäller att vi gör just detaljerna rätt.

Noterat:
» Södertälje får klara sig utan Stefan Johansson (som gått på is men som inte är spelklar) och Ludwig Blomstrand (skadad). Dessutom är Lindsay Sparks avstängd. Allt enligt SSK:s hemsida.
» Thomas Valkvä-Olsen bytte Södertälje mot Leksand i somras och återvänder nu till Scaniarinken. Norrmannen har gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.
» Leksand spelade utan Lucas Nordsäter, Calle Själin, Mattias Ritola och Wilde Bröms senast - plus Jesper Ollas som är avstängd.

» Läs mer på Södertäljes hemsida
» Läs mer på Leksands hemsida

OSKARSHAMN - AIK

Toppmöte väntar i Be-Ge Hockey Center när trean Oskarshamn tar emot ettan AIK.
Det blir inte minst ett speciellt möte för Joakim Thelin som bytte AIK mot Oskarshamn i somras och som nu ställs mot moderklubben. 26-åringen har öppnat säsongen starkt och gjort fem mål på de fem inledande matcherna.
– Det har fungerat bra med mina nya kedjekamrater och vi har lyckats stänka dit puckarna hittills, säger Thelin till Oskarshamns hemsida.
– Det ska bli skitkul att möta AIK, jag har inte mött dem sedan jag var 14 år.
AIK har vunnit fem av sex matcher i höst och tagit poäng i samtliga kamper.
Senast tappade man dock en trea i och med att man tappade en 3-0-ledning till 3-3-kryss mot SSK, innan man kunde avgöra på övertid.
– Det var väldigt onödigt. Vi låter matchen rinna oss ur händerna och gör inte riktigt det vi ska göra, säger backen Johan Larsson till hockeypuls.se.

Noterat:
» Oskarshamns Joakim Thelin har gjort tre mål på två hemmamatcher.
» AIK-backen Johan Larsson har gjort mål i fyra raka matcher.
» AIK-kaptenen Christian Sandberg fick en smäll mot huvudet mot Södertälje senast och spelar troligen inte ikväll, rapporterar hockeypuls.se.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida

MODO - TINGSRYD

När ska den första segern komma för Tingsryd? Den frågan lever kvar även in i den sjätte omgången efter att smålänningarna strafförlorat mot Västervik senast.
Laget har förlorat fem raka matcher med uddamålet.
Ikväll väntar bortamatch mot ett formstarkt MODO.
– Det är i motvind som draken lyfter. Tingsryd kan spela jämnt med alla lag i serien och vi åker dit för att lugga Modo på poäng, säger Tingsryds tränare Per Ljusteräng till smp.se.
– Vi har förtvivlat svårt att göra mål just nu, men vi jobbar varje dag på att lösa det problemet. Det handlar om att sprida energi i laget.
MODO har varken problem med att ta vinster eller att göra mål. Laget har vunnit fyra av fem matcher hittills.
– Tingsryd är ett tight lag med en duktig målvakt som jag känner väldigt väl där det gäller för oss att hitta bristerna, säger MODO:s tränare Björn Hellkvist till klubbens hemsida, och fortsätter:
– Vi måste vara intensiva och spela i ett högt tempo, vi vill absolut inte sänka tempot då det kommer att vara i deras fördel. Det känns som att Tingsryd även tagit VM-guld i att förlora med uddamålet så det kommer att vara ett taggat lag som kommer ge oss fullt upp på fredag kväll.

Noterat:
» Tim Wahlgren, som missat två matcher, kan eventuellt göra comeback ikväll skriver MODO på sin hemsida.
» Tingsryd saknar skadade Filip Owesson och Filip Ahl, skriver smp.se.

» Läs mer på MODO:s hemsida