Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Södertälje
SSK

Matchguide: Lyckas Södertälje täta bakåt?

11 oktober 2018 10:00

Södertälje har tre raka förluster och har släppt in många mål senaste matcherna. Nu spelar laget andra matchen på två dagar och ställs mot Tingsryd som tog säsongens första seger senast.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Tingsryd - Södertälje, Nelson Garden Arena

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

TINGSRYD - SÖDERTÄLJE

Efter sex raka uddamålsförluster så kunde Tingsryd äntligen ta säsongens första seger i tisdags när Vita Hästen besegrades på hemmaplan.
– Det var skönt och något ok lyftes från våra axlar. Vi känner att vi är med i racet, men samtidigt är en match ingen match, säger tränaren Per Ljusteräng till smp.se.
Nu väntar ny hemmamatch då Södertälje kommer på besök.
– Jag har studerat Södertälje på video och sett vissa sekvenser. Södertälje var hos flera experter en av seriefavoriterna, men laget har poängmässigt inte kommit upp till det som förväntats, säger Ljusteräng.
Södertälje spelade så sent som igår och föll mot Karlskrona. Laget står nu på tre raka nederlag. Laget har släppt in femton mål de tre senaste matcherna.
Försvarsspelet, och inte minst spelet i boxplay, är således ett av problemen just nu.
– Ja, det fungerar ju inte. Vi måste spela tajtare och vara smartare i defensiven. Men sen blir det ju en hel del mål i boxplay och där har vi verkligen ett jobb att göra, säger tränaren Ulf Lundberg till lt.se.

Noterat:
» Tex Williamsson fick bryta matchen mot Vita Hästen senast och kommer inte till spel ikväll. Andreas Ljunggren vaktar buren med junioren Didrik Jansson som backup. Filip Owesson och Filip Ahl saknas sedan tidigare. Allt enligt smp.se.
» Södertälje saknar alltjämt Stefan Johansson, Ludwig Blomstrand och avstängde Lindsay Sparks. Det är även frågetecken för Nicklas Grossmann som fick ett skott på sig igår mot Karlskrona, skriver lt.se.
» Tingsryds Kim Tallberg har gjort mål i två raka matcher.

» Läs mer på Södertäljes hemsida