Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Karlskrona
KHK

Matchguide: Jacob Ragnarsson är tillbaka

17 oktober 2018 10:00

Full omgång och sju matcher i Sveriges mest underhållande liga ikväll! Tar MODO och Oskarshamn sjunde raka segern? Hittar AIK poängspåret igen? Gör Thomas Valkvä-Olsen mål för sjätte matchen i följd? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - Karlskrona, A3 Arena
19.00 Almtuna - Leksand, Gränbyhallen
19.00 Västerås - AIK, ABB Arena
19.00 Södertälje - Västervik, Scaniarinken
19.00 Vita Hästen - MODO, Himmelstalundshallen
19.00 Pantern - Tingsryd, Rosengårds Ishall
19.00 Oskarshamn - Karlskoga, Be-Ge Gockey Center

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Almtuna mot Leksand ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Viktor Hertzberg, Almtuna, och Oskar Lang, Leksand.
» Spelarkorrarna Oscar Milton, Almtuna, och Tor Immo, Leksand, bjuder på inside-material.
» Även fokus på mötet mellan Västerås och AIK.
» I första pausen blir det en längre intervju med Tony Mårtensson.
» I andra pausen är det fokus på Leksand och bland annat den starka kedjan med Oskar Lang, Linus Persson och Thomas Valkvä-Olsen.
» Samtliga mål från alla matcher visas.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

BJÖRKLÖVEN - KARLSKRONA

Björklöven är i en svacka och har förlorat fyra av de fem senaste matcherna, men tränaren Joakim Fagervall är full med optimism:
– Läget är bra. Den känsla som vi letat efter sedan serien startade har infunnit sig, det här med energi in i spelet och gruppen. Nu har vi trycket som vi haft under hela sommaren, nu finns det en frigjord energi i gruppen, säger han till Björklövens hemsida, och ger sin syn på kvällens match mot Karlskrona:
– Ett jättebra lag, Karlskrona är som jag förväntat mig. Vi är en viktig fas med vårt eget spel, vi vet det vi behöver veta om Karlskrona, vi lägger allt fokus på Björklöven.
Karlskrona kommer till spel med två raka förluster i bagaget. En trend man vill bryta mot Björklöven.
– Det kommer gå fort där ute, Björklöven är erkänt bra på hemmaplan, vi måste vara med första tio minuterna. Vi måste utmana, åka mycket skridskor och göra det vi sagt till varandra, säger centern Niklas Johansson till Karlskronas hemsida.

Noterat:
» Björklöven spelade utan Jonas Emmerdahl, Hardy Häman Aktell och Erik Rainersson senast.
» Karlskrona saknar Kyle Osterberg på grund av en hjärnskakning. Junioren Lucas Edmonds, målskytt i debuten senast, får chansen igen och inleder precis som förra matchen i rollen extraforward.
» Karlskronas Joseph Jonsson har noterat en assist i tre raka matcher.

» Läs mer på Björklövens hemsida
» Läs mer på Karlskronas hemsida

ALMTUNA - LEKSAND

Almtuna har en stor positiv nyhet inför hemmamatchen mot Leksand. Backen Jacob Ragnarsson är nämligen redo för spel och gör därmed säsongsdebut efter en skadeperiod.
Ett välbehövligt tillskott då Almtuna har två andra backar på skadelistan.
– Det blir en tuff första match men det är ju bara kul att vara tillbaka, säger Jacob Ragnarsson till unt.se.
– Jag är lite ringrostig i spelet med puck. Och tajmingen är lite knackig men det ska väl bli bra snart.
Almtunas form är också på uppåtgående med tre segrar på de fyra senaste matcherna.
Leksand har samma formkurva, det vill säga tre segrar på de fyra senaste matcherna.
– Vi har varit lite upp och ner, men det känns ändå som att vi är på rätt väg, säger tränaren Leif Carlsson till dt.se om lagets säsongsinledning.

Noterat:
» Jacob Ragnarsson säsongsdebuterar för Almtuna. Per Svensson, Jonathan Léman och Victor Rollin-Carlsson saknas alltjämt. Arvid Ljung vaktar målet. Allt enligt Almtunas hemsida.
» Leksands Lucas Nordsäter har missat fem matcher på grund av sjukdom men väntas vara tillbaka ikväll, skriver dt.se. Däremot faller Wilde Bröms, sjuk, ifrån. Linus Persson, som väntar på att bli pappa, är ett frågetecken. Mattias Ritola och Calle Själin saknas sedan tidigare.
» Leksands Thomas Valkvä-Olsen har gjort mål i fem raka matcher och poäng i åtta raka matcher.
» Leksands Jon Knuts har gjort mål i tre raka bortamatcher.

» Läs mer på Almtunas hemsida

VÄSTERÅS - AIK

Efter att ha tagit poäng i de tio inledande matcherna så blev det noll poäng för AIK senast då man föll mot Almtuna efter att ha tappat en 2-0-ledning till en 4-2-förlust.
Nu siktar laget på att hitta poängspåret igen då man ställs mot Västerås på bortaplan.
– Västerås är ett hårt jobbande lag med fyra bra kedjor så vi behöver studsa upp i skridskoåkning och närkampsspel, men det är alltid svårt att vinna på bortaplan. Vi ska bjuda upp till dans, säger tränaren Tomas Mitell till AIK:s hemsida.
Efter två raka vinster så föll Västerås mot MODO senast, men var ganska nöjda med prestationen. Trots det så kommer det möbleras om i laget till ikväll.
– Framför allt nu i matchen senast så såg vi att vissa spelare passade bra ihop. Det vill vi jobba vidare med. Försöka få igång flera. För jag tycker inte att vi har kommit upp i kapacitet ännu på alla spelare, säger assisterande tränaren Lars Ivarsson till vlt.se.
Ivarsson menar dock att laget är på rätt väg:
– Vi känner att med spelet vi har så spelar det ingen roll om vi möter AIK eller Västervik. Bra dagar kan vi slå vilket lag som helst.

Noterat:
» Västerås saknade Johan Skinnars, Marcus Bergman och Mikael Frycklund senast, men alla tre väntas spela mot AIK skriver vlt.se.
» Filip Windlert är defintivit borta i AIK. Johannes Jönsson och Sam Marklund har dragits med sjukdom och är frågetecken. Däremot är Simon Fernholm troligen tillbaka.
» Västerås Lukas Zetterberg har gjort mål i två raka matcher.

» Läs mer på AIK:s hemsida

SÖDERTÄLJE - VÄSTERVIK

Västervik väntar alltjämt på säsongens första trepoängare men har i alla fall två glädjebesked inför kvällen - både backen Erik Gustafsson, som varit avstängd, och forwarden Gabriel Desjardins är tillbaka i laget igen.
Två viktiga förstärkningar för laget som gått med kort om folk senaste matcherna.
Efter tre raka förluster så har Södertälje lyckats vända på trenden och har nu två raka 3-2-segrar i ryggen. Nu ser man fram emot utmaningen mot Västervik.
– Det är ett lag som jobbar extremt hårt och naturligtvis jobbat med att försvara sig bra. För oss gäller det att få ihop helheten. Vi har ju pratat om försvarsspelet, vi måste minska antalet insläppta mål men och vi ska fortsätta våga i anfallsspelet och återta puckar som vi gjorda bra i matchen mot Karlskoga, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida.
Backen Henrik Malmström fyller i:
– Det är viktigt med en streak, vi går för tredje raka. Vi har en bra känsla i gruppen, säger han.

Noterat:
» Södertälje saknar alltjämt Stefan Johansson och Ludwig Blomstrand. Lindsay Sparks är avstängd en match till.
» Västervik får tillbaka Erik Gustafsson och Gabriel Desjardins. Mikael Hedlund saknas alltjämt och det finns även frågetecken för Jens Holmström som varit sjuk.
» Västerviks Trevor Mingoia har gjort fyra mål på de fyra senaste matcherna.

» Läs mer på Södertäljes hemsida
» Läs mer på Västerviks hemsida

VITA HÄSTEN - MODO

MODO går som tåget just nu. Laget toppar HockeyAllsvenskan och har plockat sex raka segrar. Nu hoppas man på en sjunde raka borta mot Vita Hästen.
– Det viktigaste är att fortsätta göra det vi gjort bra, men det finns givetvis saker vi både kan och ska utveckla. Vi ska vara färdiga i slutet av februari men det är självklart bra att vi startat serien så starkt. Poängen vi tagit är mycket på grund av god arbetsmoral och att spelarna är trogna systemet, säger tränaren Björn Hellkvist till MODO:s hemsida.
Vita Hästen har inte haft samma framgångar och har bara bärgat en trepoängare på tio omgångar. Just nu står man dessutom på fyra raka nederlag.
Tränaren Leif Strömberg menar dock inte att man har dåligt självförtroende:
– Det upplever jag inte. Självförtroende är en av de största tillflyktsorterna man kan ta till. Jag känner inte att någon ska ha dåligt självförtroende här, säger han till nt.se.
– Det handlar mer om att titta sig själv i spegeln. Vad kan vi göra tillsammans? Sedan kör man. Det är ett större perspektiv än så. Ibland kan man tro att vi jobbar dygnet runt vilket vi gör. Ibland kan man tro att vi inte gör någonting alls från sidan men det gör vi. Vi jobbar på hela tiden. Det är "up´s and downs" men dåligt självförtroende har jag aldrig förstått.

Noterat:
» Vita Hästen kommer att stoppa in Erik Borg i startuppställningen efter att ha varit extraforward ett tag, skrivet nt.se. Troligen spelar också backen Erik Flood. August Gunnarsson är alltjämt indisponibel.
» MODO saknar Tobias Ericsson som stannar hemma i väntan på att bli pappa. Målvakten Oliver Dackell ska spela med Örnsköldsvik, så Lucas Jägbring kommer att backa upp Erik Hanses.
» Vita Hästens Simon Krekula har gjort tre mål på de fyra senaste matcherna.
» MODO:s Patrik Karlkvist har gjort poäng i sex raka matcher.

» Läs mer på MODO:s hemsida

PANTERN - TINGSRYD

En seger på nio matcher och en sistaplats i HockeyAllsvenskan. Det har inte varit någon sprakande säsongsstart för Tingsryd.
Igår gjorde klubben klart med backen Björn Karlsson för att stadga upp defensiven ytterligare, men det är framförallt offensiven som klickat hittills. Just nu har laget dessutom en hel del skador på viktiga spelare.
Till det har importerna Max Novak och Mark MacMillan bara lyckats skrapa ihop en enda assist så här långt.
– Som import måste du leverera, det är helt klart. Tålamod har vi men någon gång tar det slut om man inte bidrar. Båda är missnöjda med att de inte bidragit på ett bättre sätt. De vet att de är här för att göra poäng och ingen av dem mår bra över vad de hittills presterat. Novak har skapat mycket men absolut inte fått dit puckarna, säger sportchefen Tomas Bergstrand till smp.se.
Ikväll väntar bortamatch mot Pantern som efter tre raka förluster bröt den negativa trenden genom att 3-2-vinna mot Karlskrona senast.

Noterat:
» Pantern spelade utan skadade Ruben Rampazzo senast.
» Tingsryd har Tex Williamsson, Filip Owesson, Filip Ahl och nu även Kim Tallberg på skadelistan. Den sistnämnde har skadat fingrarna och måste troligen opereras.

OSKARSHAMN - KARLSKOGA

Sex raka segrar och åtta vinster på nio matcher. Oskarshamn kan knappast klaga på säsongsstartsen som varit helt strålande.
Någon hybris är det dock inte risk för.
– Nej, absolut inte. Det är ingen risk att spelarna svävar iväg för det plockar vi ner på en gång. Vi måste fortsätta jobba med det dagliga, bra vanor och vårt spel, säger tränaren Håkan Åhlund till Oskarshamns hemsida.
– Vi kommer göra misstag och kan förlora, men vi ska spela vårt spel och vi ska inte förlora mot oss själva.
Nu väntar hemmakamp mot Karlskoga och en jakt på sjunde raka vinsten.
– De har fått en bra start och har ett ganska homogent lag. De har individuellt skickliga spelare och har en bra mix, säger Åhlund.
Karlskoga är i fin form och har poäng i åtta raka matcher. Dock så har det bara blivit tre trepoängare hittills.
– Oskarshamn har gjort mycket mål och offensivt sett riktigt bra ut. De jobbar stenhårt och blir en svår nöt att knäcka. Det gäller att vi hittar tillbaka till en enklare hockey, säger assisterande tränaren Johan Schoultz till Karlskogas hemsida.

Noterat:
» Oskarshamn saknade ingen senast.
» Linus Rotbakken ådrog sig en hjärnskakning i premiären men är tillbaka ikväll, meddelar Karlskoga på sin hemsida. Han ersätter Viktor Lang som är sjuk. Jonatan Harju kliver in i förstakedjan medan David Lilja blir extraforward. Gustaf Thorell saknas alltjämt och Henrik Lundberg vaktar kassen.
» Oskarshamns Filip Sveningsson har gjort mål i tre raka matcher (totalt fem mål) och är i delad skytteligatopp med sju fullträffar.

» Läs mer på Oskarshamn hemsida
» Läs mer på Karlskogas hemsida