Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Almtuna
AIS

Matchguide: Flera spelare tillbaka ikväll

19 oktober 2018 10:00

Sex heta matcher i Sveriges mest underhållande liga ikväll! Då blir det bland annat comeback för Gustaf Thorell, Lindsay Sparks, Ludwig Blomstrand och kanske också Per Svensson.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 MODO - Pantern, Fjällräven Center
19.00 Björklöven - Västervik, A3 Arena
19.00 Karlskoga - Almtuna, Nobelhallen
19.00 Västerås - Södertälje, ABB Arena
19.00 Leksand - Karlskrona, Tegera Arena
19.00 Vita Hästen - Oskarshamn, Himmelstalundshallen

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Västerås mot Södertälje ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Lukas Zetterberg, Västerås, och Nikolai Meyer, Södertälje.
» Spelarkorrarna Jimmie Jansson, Västerås, och Christopher Liljewall, Södertälje, bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar Conny Strömberg, snart 43 år, som var med och spelade upp Västerås i våras och som nu spelar med Arboga i HockeyEttan.
» I andra pausen listar C More-experten Mike Helber det hetaste från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» Samtliga mål från alla matcher visas.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

MODO - PANTERN

Efter sex raka segrar så föll MODO senast då Vita Hästen kunde 6-3-vinna efter att bland annat ha gjort tre mål i powerplay.
Nu vänder laget från Örnsköldsvik hem till Fjällräven Center där MODO ännu inte tappat en enda poäng. Ikväll är det Pantern som kommer på besök.
Ifjol så hade MODO svårt att studsa tillbaka efter en förlust, men det hoppas man ha tvättat bort till i år.
– Självklart vill vi inte att det ska bli så. Det är bara att försöka hitta tillbaka till det gamla fina som vi haft i början på säsongen och fortsätta på det, säger backen Tom Hedberg till allehanda.se.
Pantern har efter tre raka förluster studsat tillbaka och tagit två uddamålsegrar där man 2-1-vann mot Tingsryd senast.

Noterat:
» MODO saknade Tobias Ericsson och Tim Wahlgren senast.
» Pantern spelade utan skadade backen Ruben Rampazzo i förra omgången.
» MODO:s Tobias Enström har noterat minst en assist i nio raka matcher.
» MODO:s Jonathan Johnson och Panterns Nicklas Jadeland har gjort mål i två raka matcher.

BJÖRKLÖVEN - VÄSTERVIK

Tre raka förluster och fem nederlag på de sex senaste matcherna. Det är facit för Björklöven som är inne i en tung period just nu.
Målskyttet har varit ett problem. Senast sköt laget dock fyra mål mot Karlskrona, men då föll man ändå efter att ha släppt in fem mål.
– Vi måste minimiera lite av grejerna som vi gjorde mot Karlskrona, när vi väl gör fyra mål så kan vi inte bjuda på så mycket som vi gör. Det handlar om att hitta vinster och vi måste hitta en väg att vinna mot Västervik, säger tränaren Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.
– Det handlar inte om hur det ser ut, det handlar om att vinna.
Västervik har också haft en tung säsongsstart och har ännu inte tagit någon trepoängare. Laget föll mot Södertälje senast och har förlorat tre av de fyra senaste kamperna.

Noterat:
» Jonas Emmerdahl och Lukas Eriksson gjorde säsongsdebut för Björklöven senast och Joakim Fagervall berättar för klubbens hemsida att de ska matchas in mer framöver.
» Västervik saknar Mikael Hedlund och Jens Holmström ikväll, precis som senast, meddelar man via sin hemsida.
» Västerviks Trevor Mingoia har gjort mål i två raka bortamatcher.

» Läs mer på Björklövens hemsida
» Läs mer på Västervik hemsida

KARLSKOGA - ALMTUNA

Karlskoga fortsätter att ta poäng. Senast blev det en 4-1-vinst borta mot Oskarshamn och det innebär att värmlänningarna tagit poäng i nio raka matcher. En imponerande svit.
Från BIK-håll var man också riktigt nöjda över insatsen senast:
– En klockren insats från vår sida. Vi spelar som vi kommit överens om. Grabbarna åker mycket skridskor, är närvarande och spelar en fysisk hockey. Sen förvaltar vi lägena framåt, säger assisterande tränaren Johan Schoultz till Karlskogas hemsida.
Ikväll väntar hemmamatch mot Almtuna som blandar och ger just nu och som närmast kommer från en klar hemmaförlust mot Leksand.
– Det är ett revanschsuget gäng som åker till Karlskoga. Matchen mot Leksand var lättanalyserad så den har vi släppt och nya nycklar och mål satte vi idag (igår) inför matchen i morgon (idag), säger tränaren Martin Gudmundsson till Almtunas hemsida.

Noterat:
» Karlskoga får tillbaka Gustaf Thorell som missat fyra matcher på grund av en hjärnskakning. Det innebär att David Lilja hamnar utanför laget. Viktor Lang är alltjämt sjuk och Henrik Lundberg vaktar kassen.
» Almtuna har brutit med backen Måns Hermansson och han spelar därmed inte ikväll. Jonathan Léman och Victor Rollin-Carlsson är alltjämt borta - men kaptenen Per Svensson ska testa att göra comeback. Noterbart är att Jacob Svensson ska testas som back. Oscar Fröberg vaktar målet.
» Almtunas Tony Mårtensson har gjort poäng i lagets alla bortamatcher hittills.

» Läs mer på Karlskogas hemsida
» Läs mer på Almtunas hemsida

VÄSTERÅS - SÖDERTÄLJE

Södertälje får in två förstärkningar till kvällens match: Lindsay Sparks är tillbaka efter avstängning och Ludwig Blomstrand är tillbaka efter skada.
– Ludde kommer börja som extra i morgon (idag). Vi har ett vinnande lag just nu och vill inte ändra för mycket. Sparks går in som center och Lucas (Carlsson) går ut på en kant, säger assisterande tränaren Dennis Bozic till Södertäljes hemsida.
SSK har vunnit tre matcher i rad och jagar en fjärde raka seger borta mot Västerås.
– Det är mycket fart och fläkt i Västerås. De ligger lite på rulle stundtals. Det är ett duktigt lag och ska inte underskattas. Alla lag slår alla i den här serien. Det blir en tuff nöt att knäcka. Vi måste jobba hårt och smart, säger Bozic.
Västerås har förlorat de två senaste matcherna. Senast var man inbladade i ett riktigt målkalas mot AIK där man till slut 5-6-föll efter straffar.
– Det är lite surt ändå att bara få en poäng. Tycker vi gör en bra match. Gör många framåt, men släpper lite för många bakåt, säger forwarden Sebastian Benker till vlt.se.

Noterat:
» Västerås valde att ställa över backen Alexander Younan senast - men han är troligen tillbaka ikväll, skriver vlt.se. Johan Skinnars har missat de tre senaste matcherna.
» Södertälje får in både Lindsay Sparks, avstängd, och Ludwig Blomstrand, skadad, i laget igen. Det gör att Sebastian Bengtsson hamnar utanför truppen. Backen Stefan Johansson är inte redo för säsongsdebut riktigt än, men närmar sig.
» Västerås Kalle Östman har gjort poäng i fyra raka matcher.

» Läs mer på Södertäljes hemsida

LEKSAND - KARLSKRONA

Karlskrona 5-4-vann mot Björklöven i onsdags och fortsätter sin roadtrip genom att möta Leksand ikväll. Justin Crandall, tvåmålsskytt mot Löven, är nöjd med lagets säsongsstart och ser nu fram emot utmaningen i Dalarna:
– Man vill alltid möta de bästa lagen. Nu har vi spelat tio matcher och även om vi förlorat några matcher kan jag inte känna att vi mött något lag som varit bättre än oss. Leksand är stora förhandsfavoriter och det blir ett bra test på var vi står, säger han till blt.se.
Crandall har nu gjort fyra mål i höst. Alla målen har kommit de sex senaste matcherna. Han medger att det är skönt att leverera.
– Så klart, även om jag tycker vi har ett djup i laget med många som kan göra mål. Det är inte så att jag har känt press. Men mål hjälper mig och hjälper laget.
Efter att ha svajat lite så har Leksand nu tagit två övertygande segrar, 4-1 mot Pantern och 6-2 mot Almtuna.

Noterat:
» Leksand kan möjligen få tillbaka Linus Persson, ska bli pappa, till ikväll. Mattias Ritola och Calle Själin är långtidsskadade och senast saknades också Wilde Bröms på grund av sjukdom.
» Karlskrona saknar Kyle Osterberg på grund av en hjärnskakning. Inte heller Mikael Kurki har spelat de två senaste matcherna.
» Leksands Oskar Lang har gjort fem poäng på de två senaste matcherna.
» Leksands Thomas Valkvä-Olsen har gjort mål i tre raka hemmamatcher.

VITA HÄSTEN - OSKARSHAMN

Ifjol var Vita Hästen HockeyAllsvenskans bästa lag i powerplay. I år startade det knackigt i den spelformen, men det har sedan gått bättre och bättre och senast mot MODO exploderade det och blev tre mål i den spelformen.
Nu väntar hemmamatch mot Oskarshamn som efter sex raka vinster åkte på en hemmaförlust mot Karlskoga senast.
IKO är medvetna om att Vita Hästen är skarpa i just powerplay.
– Hästen har skickliga killar i powerplay så vi får se till att hålla oss på banan. Då behöver det förhoppningsvis inte bli så många lägen för dom, säger tränaren Håkan Åhlund till Oskarshamns hemsida.
Åhlund var inte nöjd med matchen mot Karlskoga:
– Vi stressar fram passningar och beslut som inte är som det ska vara. Det är tighta matcher och det är inte alltid det går som på räls. Då måste man ha tålamod och hålla sig till dom grundläggande sakerna. Det var två försvarsstarka lag och det var Karlskoga som hade mest tålamod. Men vi lär oss av detta och går vidare och nu är det ny match redan imorgon (idag) mot Vita Hästen. Det är positivt att det är tätt med matcher så man får chansen att studsa tillbaka.

Noterat:
» Vita Hästen spelade utan Amil Krupic, Marcus Fornell och August Gunnarsson senast.
» Oskarshamn hade ingen frånvaro i förra matchen.
» Vita Hästens Simon Krekula har gjort mål i tre raka hemmamatcher.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida