Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Björklöven
IFB

Matchguide: Stefan Johansson är tillbaka

24 oktober 2018 10:00

Fem heta matcher i Sveriges underhållande liga idag! Får Stefan Johansson vinna i sin säsongsdebut med Södertälje? Vilka vinner i bottenmötet mellan Tingsryd och Björklöven? Förlänger Karlskoga sin poängsvit? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskrona - Almtuna, NKT-Arena Karlskrona
19.00 MODO - Södertälje, Scaniarinken
19.00 Karlskoga - Pantern, Nobelhallen
19.00 Tingsryd - Björklöven, Nelson Garden Arena
19.00 Västerås - Vita Hästen, ABB Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MODO mot Södertälje ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Tom Hedberg, MODO, och Lindsay Sparks, Södertälje.
» Även fokus på matcherna Tingsryd-Björklöven och Karlskoga-Pantern.
» Spelarkorrarna Johan Eriksson, MODO, och Christopher Liljewall, Södertälje, bjuder på inside-material.
» I första pausen blir det en längre intervju med förre SSK-spelaren Jiri Slegr som spelade i klubben 1996-97.
» I andra pausen är det fokus på MODO och deras defensiv.
» Samtliga mål från alla matcher visas.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

KARLSKRONA - ALMTUNA

Vad har Karlskrona och Almtuna gemensamt? Jo, lagen har bara vunnit en av de fyra senaste matcherna och letar efter formen.
Karlskrona har varit inblandade i många målrika matcher på sistone (5-4, 4-3, 2-3, 4-5, 7-4 är fem senaste resultaten) och vill framförallt strikta upp defensiven.
– Spelet i egen zon kan vi förbättra, men med det spelet som vi vill ha kommer man att få se en del misstag. Vi ska försöka att minimera misstagen i egen zon och vi behöver bli noggrannare i vårt spel, säger tränaren Ove Molin till blt.se inför matchen mot Almtuna.
Almtuna har haft mycket bekymmer med skador senaste tiden och har inte minst varit brandskattade på backsidan.
Lagledningen är dock optimistiska inför fortsättningen:
– Dom små justeringar vi gjort i spelet tillsammans med spelarna kommer att ge oss goda resultat över tid, säger tränaren Martin Gudmundsson till Almtunas hemsida.

Noterat:
» Karlskrona saknar alltjämt Kyle Osterberg, hjärnskakning, och Mikael Kurki, skadad.
» Almtuna saknar Jesper Mångs, problem med ryggen, och Jonathan Léman, nyopererade och borta sex till åtta veckor, på backsidan, samt Victor Rollin-Carlsson som dras med en hjärnskakning. Arvid Ljung kommer vakta målet ikväll.
» Karlskronas Viktor Liljegren har gjort fyra mål på de fem senaste matcherna.

» Läs mer på Karlskronas hemsida
» Läs mer på Almtunas hemsida

MODO - SÖDERTÄLJE

Så var det äntligen dags för säsongsdebut för Södertäljes backrese Stefan Johansson. Backen har rehabbat en skada under hösten och därför inte kunnat spela, men finns med ikväll.
Ett fint tillskott till ett formstarkt Södertälje som tagit poäng i fyra raka matcher och som siktar på att utöka sviten mot MODO.
– Det är en jättetuff bortamatch. Det är en rolig utmaning och det är väldigt viktigt att vi åker upp och inte bjuder på något och spelar på det sätt vi vill utifrån scouting. Det handlar väldigt mycket om att investera i den matchen och ha tålamod, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida.
Efter sex raka segrar så har MODO åkt på dubbla plumpar: 3-6 mot Vita Hästen och sedan 1-4 mot Pantern.
Ett stort problem just nu? Boxplay-spelet.
– Vi har haft ett penalty kill som har släppt in fem mål på de sista två matcherna, då måste man ju addressera problemet. Det är inget man kan räkna med ska lösa sig själv utan man måste titta på vad vi gör bra och vad vi gör mindre bra och adressera de problem som finns, för annars vet man inte vad man ska leta för lösningar, säger tränaren Björn Hellkvist till MODO:s hemsida, och ger sin syn på Södertälje:
– SSK är ett spelskickligt lag med flera puckskickliga lirare. Vi måste passa oss lite från att ta för många utvisningar då de har ett rätt så bra powerplay. Även de gånger då dom inte har gjort mål i powerplay, så är det välfungerande.

Noterat:
» MODO saknar Oscar Hedman som är avstängd men hoppas att Victor Aronsson, som utgick senast, ska kunna spela.
» Stefan Johansson säsongsdebuterar i Södertälje som därmed inte har några skador. Konkurrensen gör att Henrik Malmström och Thom Flodqvist hamnar utanför truppen.
» Södertäljes kedja med Nikolai Meyer, Christopher Liljewall och Sebastian Dyk har kombinerar in tretton poäng på de två senaste matcherna.

» Läs mer på MODO:s hemsida
» Läs mer på Södertäljes hemsida

KARLSKOGA - PANTERN

Karlskoga föll i premiären mot AIK, men efter det har värmlänningarna plockat poäng i tio (!) raka matcher. En imponerande svit.
Ikväll väntar hemmamatch mot Pantern.
– Vi känns fortsatt hungriga och vill givetvis utöka den fina sviten, men vi får inget gratis utan det är hårt jobb som gäller, säger tränaren Staffan Lundh till Karlskogas hemsida.
Det skiljer en placering och fyra poäng mellan femman Karlskoga och sexan Pantern i tabellen, men medan BIK plockat kontinuerligt med poäng så har Pantern varit mer upp och ner.
Efter tre raka nederlag så har Malmölaget nu tagit tre raka segrar och är i fin form.
– Pantern skuggar oss i tabellen, så visst är det en viktig match så sätt och vi drygar gärna ut avståndet. De svarade dock för en riktigt bra insats senast när de slog Modo och vi förväntar oss en stenhård kamp ikväll, säger Staffan Lundh.

Noterat:
» Karlskoga plockar in Olle Eriksson Ek i kassen och flyttar upp Gustaf Thorell i förstakedjan igen, skriver BIK på sin hemsida.
» Pantern spelade utan skadade Ruben Rampazzo senast.

» Läs mer på Karlskogas hemsida

TINGSRYD - BJÖRKLÖVEN

Två av seriens mest formsvaga lag möts ikväll. Tingsryd har bara vunnit en av elva matcher i höst och Björklöven har bara vunnit en av de sju senaste kamperna, resultat som gör att lagen innehar de två sista platserna i tabellen.
– En jätteviktig match. Men vi känner ingen panik utan det handlar mer om att vi måste hitta ett spel som alla tror på. Sen kan vi inte vänta hur länge som helst på en vinst, säger Tingsryds nye tränare Richard Melkersson till smp.se.
– Vi gjorde inte vår bästa match mot AIK och har försökt slipa på detaljer på den korta träningen vi har haft. Främst försvarsspelet där vi uppträdde lite som yra höns ibland. Björklöven spelar lite som AIK, även om jag tycker AIK är lite bättre ”skillat”. De vill åka mycket skridskor och fylla på med mycket folk.
Björklöven har de två senaste matcherna börjat få igång det slumrande målskyttet, men då har det istället börjat läcka bakåt.
– Vi vill ha en jämnare prestation, vi har haft för få av dem, när vi väl lyckats producera så har vi släppt in för mycket mål. Vi vill hitta en bättre balans i det vi håller på med. Vi har ett system att spela efter och när vi gör det så behöver vi inte vara oroliga, men det handlar om att komma dit, säger tränaren Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.

Noterat:
» Tingsryd saknar Kim Tallberg som är långtidsskadad, skriver smp.se.
» Björklöven spelade utan Simon Backman, Hardy Häman Aktell, Simon Norberg och Erik Rainersson senast.
» Björklövens back Jacob Andersson har svarat för fem poäng på de två senaste matcherna.

» Läs mer på Björklövens hemsida

VÄSTERÅS - VITA HÄSTEN

Samuel Ersson har varit strålande i säsongsinledningen för Västerås och igår blev 18-åringen också uttagen i juniorlandslaget. Därmed ligger spel i JVM nära för målvakten.
– Ja, jag vet ju att jag är med där och slåss. Men jag försöker inte tänka så mycket på det. Det är här i Västerås som mitt fokus ligger och det är här jag ska vinna matcher. Sen om jag får komma med så är det ett plus i kanten, säger han till vlt.se.
Ersson har startat fyra av de fem senaste matcherna för VIK. Återstår att se om han får chansen mot Vita Hästen ikväll.
Han är nöjd med sina insatser hittills:
– Vi har vunnit fem av de sex matcher som jag varit med och stått. Och det är det som räknas. Vinna matcher och vara med och plocka poäng till laget. Det gäller bara att jobba vidare på det jag behöver lägga till i mitt spel för att ta ännu fler kliv. Fokusera på rätt grejer och vinna matcher.
Västerås har tagit tre poäng på de tre senaste matcherna, och har således bättre form än Vita Hästen som bara vunnit en av de sex senaste kamperna.

Noterat:
» Västerås saknar Kenny Källström och Johan Skinnars, skriver vlt.se.
» Vita Hästen spelade utan Amil Krupic, Marcus Fornell och August Gunnarsson senast.
» Västerås Kalle Östman har gjort poäng i fem raka matcher.
» Vita Hästen-duon Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson har svarat för tolv poäng på de tre senaste matcherna.