Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Karlskoga
BIK

Matchguide: Vänder det för Björklöven nu?

26 oktober 2018 10:00

Sex heta matcher i Sveriges mest underhållande liga idag! Vänder det för Björklöven nu? Hinner Linus Rotbakken bli spelklar för Almtuna? Bjuder Karlskrona på fler målkalas? Gör Mikael Frycklund mål för fjärde matchen i rad? Svaren kommer ikväll.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 AIK - Karlskrona, Hovet
19.00 Södertälje - Vita Hästen, Scaniarinken
19.00 Pantern - Västervik, Rosengårds Ishall
19.00 Björklöven - Karlskoga, A3 Arena
19.00 Leksand - Västerås, Tegera Arena
19.00 Tingsryd - Almtuna, Nelson Garden Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Leksand mot Västerås ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Thomas Valkvä-Olsen, Leksand, samt Mikael Frycklund, Västerås.
» Även fokus på matcherna Tingsryd-Björklöven och Karlskoga-Pantern.
» Spelarkorrarna Tor Immo, Leksand, samt Jimmie Jansson och William Wikman, Västerås, bjuder på inside-material.
» I första pausen gästas studion av Mattias Ritola.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på det hetaste från den gångna veckan.
» Samtliga mål från alla matcher visas.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

AIK - KARLSKRONA

Närmare 6 000 biljetter är sålda till kvällens match mellan AIK och Karlskrona så det lär blir bra drag på Hovet.
Det kan också bli målrikt för Karlskrona har de sex senaste matcherna gjort 24 mål och släppt in 25 mål. Just nu blir det helt enkelt målrikt när KHK spelar. De sex senaste matcherna har genererat tre vinster och tre förluster.
– I våra bästa stunder kan vi störa alla lag, säger tränaren Ove Molin till blt.se inför kvällen.
AIK toppar tabellen och har tagit poäng i tolv av tretton matcher i höst. Nu gör också nyvärvade backen Joakim Lilliehöök debut.
– Det ska bli skoj, fredagskväll och troligen mycket folk, säger han till AIK:s hemsida inför säsongsdebuten i klubben.
Lilliehöök om sig själv:
– Jag ska vara en defensivt stark back som ska spela boxplay och vara hård och möta.

Noterat:
» AIK har frågetecken för Johan Larsson, ögoninfektion, och Garry Nunn, ljumskarna, skriver hockeypuls.se. Nyförvärvet Joakim Lilliehöök spelar och gör sin första match.
» Karlskrona saknar alltjämt Kalle Miketinac, Kyle Osterberg och Robin Johansson. För att täcka upp luckan efter den sistnämnde så har KHK lånat in målvakten Sebastian Andersson från Hammarby. Backen Mikael Kurki kan eventuellt göra comeback.
» Karlskronas Viktor Liljegren har gjort sex mål på de sex senaste matcherna.
» AIK:s Christian Sandberg kommer att uppmärksammas inför matchen för att tidigare under säsongen ha nått milstolpen 150 assist i HockeyAllsvenskan.

» Läs mer på AIK:s hemsida

SÖDERTÄLJE - VITA HÄSTEN

Vita Hästen har bara vunnit en av de sju senaste matcherna och letar efter formen.
– Nu tränar vi varje dag och försöker reparera det vi gjort dåligt. Vi har jobbat med mental tränare om sånt som kan påverka och vi lämnar ingenting åt slumpen, säger forwarden Henrik Nyberg till nt.se.
– Men vi är inte i någon kris och vi tror på det vi gör stenhårt och vi kommer till sist få utdelning för det.
Senast blev det en uddamålsförlust mot Västerås.
– Vi spelade bra förra matchen, men resultatet blev inte det vi hade hoppats på. Jag tycker ändå vi förtjänade åtminstone en eller två poäng i den matchen, men vi kammade noll, säger Nyberg.
Ikväll väntar bortamatch mot Södertälje som förlorat de två senaste matcherna men som å andra sidan vunnit de två senaste hemmamatcherna.
– Det blir kul och jag hoppas det blir mycket folk och att blir ett drag, det är lite derbykaraktär i matcherna mot Vita Hästen, säger Södertäljes tränare Ulf Lundberg till klubbens hemsida.

Noterat:
» Södertälje har gjort en rockad på backsidan där Petter Hansson kallats hem från Huddinge och där Henrik Malmström istället lånats ut till samma klubb.
» Vita Hästen spelade utan Erik Flood, August Gunnarsson och Marcus Fornell senast.
» Vita Hästens Marcus Eriksson har svarat för sju assist på de fyra senaste matcherna.

» Läs mer på Södertäljes hemsida

PANTERN - VÄSTERVIK

Pantern är inne i ett bra stim och har vunnit fyra raka matcher. Senast blev det en övertidsvinst borta mot formstarka Karlskoga efter att ett 1-3-underläge hämtats upp.
– Karlskoga är ett topplag och vi hade en lång resa i benen. Med tanke på det var det grymt starkt att vända. Hatten av för alla spelarna, säger tränaren Viktor Stråhle till sydsvenskan.se.
Ikväll väntar hemmamatch mot Västervik som alltjämt väntar på första trepoängaren i höst. Laget har vunnit fem matcher, samtliga efter övertid eller straffar.
– Vi har spelat jäkligt bra i flera matcher utan att få med oss några poäng. Hedersamma förluster är farligt. I slutändan är det poängen som räknas och det är vi väl medvetna om, säger forwarden Jens Holmström till vt.se.
– Det viktigaste är att spelet sitter, det är en lång serie. Det hade varit värre om vi hade tagit lika många poäng som vi har gjort på tur eller att spelet inte hade suttit. Då hade man varit mera orolig.

Noterat:
» Pantern har Nicklas Jadeland avstängd - men får tillbaka Valtteri Ilomäki som varit avstängd en match. Ruben Rampazzo har missat de sex senaste matcherna på grund av skada och Jonatan Bjurö var inte med senast på grund av en (förmodad) hjärnskakning.
» Västervik får tillbaka Mikael Hedlund som missat fem matcher. Kevin Schulze och Andreas Frisk saknas och det är frågetecken för Pierre Gustavsson.
» Västerviks Trevor Mingoia har gjort sju poäng på de sex senaste matcherna.

» Läs mer på Västerviks hemsida

BJÖRKLÖVEN - KARLSKOGA

Björklöven svarade för en heroisk vändning i bottenmötet mot Tingsryd senast. Smålänningarna ledde med 2-0 tills det var fyra minuter kvar, sedan lyckades Löven kvittera (2-2-pucken satt med tretton sekunder kvar) och sedermera vinna på straffar.
Blir det vändningen för Umeå-laget?
– Det kändes skönt att kunna göra den sista perioden vi gör igen och hämta upp underläget. Sen lyckas vi vinna efter straffar och nu gör vi mål där också, säger tränaren Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.
– Just nu är det dock tufft för oss att vinna hockeymatcher men att få vinna på det här sättet och ta poäng i förra matchen. Det är en start till något känner jag, Tingsryd borta är ingen lek även om de är sist i serien.
Ikväll möter Löven formstarka Karlskoga som tagit poäng i elva raka matcher.
Värmlänningarna vet att det är en tuff bortamatch som väntar:
– Det gäller att vi är på tårna från start ikväll och att vi ligger rätt i banan, att vi uppträder på ett liknande sätt som mot Oskarshamn borta. Då kommer vi ha en bra chans, säger Karlskogas assisterande tränaren Johan Schoultz till klubbens hemsida.

Noterat:
» Björklöven spelade utan Simon Backman, Erik Rainersson och Emil Norberg senast.
» Viktor Lang och Fredrik Höggren är sjuka och spelar inte för Karlskoga. Det gör inte heller backen Linus Rotbakken som lämnar klubben och är klar för en comeback i Almtuna.
» Björklövens back Jacob Andersson har gjort sex poäng på de tre senaste matcherna.

» Läs mer på Karlskogas hemsida

LEKSAND - VÄSTERÅS

Kvällens match mellan Leksand och Västerås blir speciell för Isac Skedung. Centern har gjort flera säsonger i Leksand och spåddes få sitt genombrott ifjol, men hamnade utanför laget och bröt med klubben innan säsongen var över.
I år har han haft en stor och viktig roll i Västerås.
Skedung ser fram emot kvällen:
– Det ska bli otroligt kul. Det är speciellt så klart då jag var där i fem år. Det blir ovant att spela mot LIF-klacken, säger Skedung till vlt.se.
Skedung hymlar inte med att han vill visa Leksand att de gjorde fel som inte satsade mer på honom.
– Absolut, klart jag vill revanschera mig. Det gick inte som jag ville där. Nu känns det som att jag är på rätt väg igen. Det ska bli kul att möta dem och visa vad man går för. De har ett bra lag på papperet och det blir en bra värdemätare för oss.
Västerås är i fin form med dubbla segrar i bagaget. Leksand är dock snäppet vassare med tre raka vinster där man har målskillnaden 17-7.
– Det brukar alltid vara roliga matcher mellan Leksand och Västerås, så jag ser verkligen fram emot att spela. Västerås kommer förmodligen göra allt för att trycka ner oss under de första 10 minuterna, men vi vet vad som väntar och kommer att spela smart. Vi står emot pressen i början av matchen och sen äter vi upp dem i andra och tredje, säger forwarden Marcus Karlberg till Leksands hemsida.

Noterat:
» Leksand har frågetecken för Mattias Karlsson som varit sjuk, skriver dt.se. Calle Själin och Mattias Ritola är alltjämt skadade.
» Västerås saknar Kenny Källström och Johan Skinnars på grund av skador.
» Leksands Oskar Lang har gjort sju poäng på de fyra senaste matcherna.
» Västerås Mikael Frycklund har gjort mål i tre raka matcher.

» Läs mer på Leksands hemsida

TINGSRYD - ALMTUNA

Det fortsätter gå tungt för Tingsryd. Laget har bara vunnit en match i höst.
Senast ledde smålänningarna med 2-0 mot Björklöven tills fyra minuter återstod, men tappade och förlorade till slut på straffar.
– Det är jävligt tufft, men ingen kommer att vika ner sig. Som det är nu finns det bara en väg och det är uppåt. Vi ska vända på det här, så är det bara, säger kaptenen Robin Olsson till smp.se.
– Jag tycker nästan att vi förtjänade att vinna mot Björklöven, men det grinar lite emot nu. Vi gjorde en bra match, men lik förbannat kunde Björklöven göra två sena mål. Kan vi spela som vi gjorde i onsdags har vi en stor chans att vinna mot Almtuna.
Almtuna är är i en svacka just nu och har förlorat de tre senaste matcherna.
– Vi måste offra lite mer kropp, bli ännu mer sugna på att vinna. Jag tycker ändå att vi har satt oss i bra situationer mot både Karlskoga och Karlskrona, fått matcherna dit vi vill, men det kostar ännu mer kraft och energi om vi ska vinna, säger tränaren Martin Gudmundsson till unt.se.

Noterat:
» Tingsryd saknar enbart Kim Tallberg, skriver unt.se.
» Almtuna saknar Jonathan Léman, Jesper Mångs, Victor Rollin-Carlsson och har frågetecken för Adam Thilander, skriver klubben på sin hemsida. Klubben har värvat hem backen Linus Rotbakken från Karlskoga och hoppas han ska kunna spela redan ikväll.

» Läs mer på Almtunas hemsida