Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Pantern
PAN

Matchguide: Äntligen dags ikväll, Västervik?

2 november 2018 10:00

Sex heta matcher i Sveriges mest underhållande liga idag! Tar Västervik första segern någonsin mot Leksand? Tar Björklöven fjärde raka vinsten? Kan Marcus Paulsson måla för femte matchen i följd? Hur går det i toppmötet mellan MODO och AIK? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskoga - Karlskrona, Nobelhallen
19.00 Västervik - Leksand, Plivit Trade hallen
19.00 MODO - AIK, Fjällräven Center
19.00 Södertälje - Björklöven, Scaniarinken
19.00 Västerås - Tingsryd, ABB Arena
19.00 Oskarshamn - Pantern, Be-Ge Hockey Center

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MODO mot AIK ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med MODO-nyförvärvet Linus Lundin, MODO-kaptenen Tobias Enström och formstarke AIK-centern Éric Castonguay.
» Spelarkorrarna Johan Eriksson, MODO, och Filip Windlert, AIK, bjuder på inside-material.
» I första pausen gästas studion av MODO:s VD Johan Widebro.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på ris och ros från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

KARLSKOGA - KARLSKRONA

Karlskoga firar 40 år som klubb ikväll och det kommer osa av nostalgi i inramningen av matchen mot Karskrona.
Själva matchen mot KHK blir också en het batalj mellan två formstarka lag.
Karlskoga slog tillbaka Leksand i Nobelhallen i onsdags och har poäng i tolv av de tretton senaste matcherna.
– Känslan är att KHK har varvat upp och börjat hitta formen. Det kommer säkerligen bli en jämn och tajt drabbning, som alltid. Men vi har en bra känsla efter onsdagens seger och ser med tillförsikt fram emot fredagskvällen som innehåller mycket roligt även vid sidan av isen, säger tränaren Staffan Lundh till Karlskogas hemsida.
Visst har KHK varvat upp, laget har fyra segrar på de fem senaste matcherna och övertygade senast mot Tingsryd där det blev en solid 4-1-vinst.
– Det finns förklaringar till att vi har fyra segrar på slutet och det handlar om att vi har lyckats behålla vår offensiv. Vi har släppt in en del mål men nu har vi fått en förståelse i laget hur viktigt det är att försvara det egna målet, säger Karlskronas tränare Ove Molin till blt.se.
– I de senaste matcherna har just vårt försvarsspel runt eget mål blivit bättre, vi släpper inte till lika många farliga chanser där.

Noterat:
» Karlskoga har frågetecken för Henrik Lundberg (skadekänning), Arvid Aronsson (sjuk), Jesper Kokkonen (skadekänning) och Jonatan Harju (smäll mot Leksand senast). Beslut om deras medverkan tas under dagen, meddelar Karlskoga via sin hemsida.
» Karlskrona saknar alltjämt Mikael Kurki och Kalle Miketinac på grund av överkroppsskador, skriver blt.se.
» Karlskogas Fredrik Forsberg har gjort tre mål på de två senaste matcherna.
» Karlskronas Marcus Paulsson har gjort mål i fyra raka matcher - och lagkamraten Axel Sundberg har gjort mål i tre raka matcher.

» Läs mer på Karlskogas hemsida

VÄSTERVIK - LEKSAND

Det väntas publikfest i Plivit Trade hallen ikväll när Västervik tar emot Leksand. Suget efter hockey i staden är stort eftersom Västervik inte spelat hemma sedan 10 oktober och hunnit avverka fem raka bortamatcher sedan dess.
Noterbart är att Västervik aldrig besegrat Leksand, är det kanske dags nu?
Västervik, som varit spellediga en vecka, är i skaplig form med två raka segrar där man också plockade säsongens första trepoängare senast när Pantern slogs tillbaka.
Leksand hade fyra raka vinster innan man föll borta mot Karlskoga senast. Backresen Mattias Karlsson tror att matchen mot Västervik kommer att likna den man spelade senast:
– Det kan nog bli lite likadan matchbild att förbereda oss på till matchen i Västervik. Det blir säkert mycket folk på plats med bra drag i den lilla hallen. Västervik kommer säkerligen komma ut hårt och försöka sätta press på oss tidigt så det gäller att vara med direkt, säger han till Leksands hemsida.

Noterat:
» Västervik saknar backkuggen Andreas Frisk på grund av skada. Kevin Schulze och Pierre Gustavsson, som inte spelade senast, är dock tillbaka enligt den uppställning som klubben släppt via sin hemsida.
» David Rundqvist fick ett skott på sig mot Karlskoga och är osäkert startande i Leksand, skriver dt.se. Om målvakten Axel Brage, som saknades senast på grund av familjeskäl, är tillbaka ikväll är oklart.
» Västerviks Darren Nowick har gjort tre mål på de fyra senaste matcherna.
» Leksands Jon Knuts har blivit målskytt i fyra av de fem senaste bortamatcherna.

» Läs mer på Västerviks hemsida
» Läs mer på Leksands hemsida

MODO - AIK

Toppmöte väntar i Fjällräven Center ikväll när trean MODO tar emot tvåan AIK. Tre poäng och ett viktigt streck skiljer lagen åt i tabellen. Dessutom har AIK fem plusmål att gå på.
MODO radade nyligen upp sex raka segrar men har sedan hamnat i en svacka och bara vunnit en av de fem senaste matcherna. Senaste tiden har man slipat mycket på målskyttet.
– Vi har jobbat mycket på målskyttedetaljer. Vi skapar målchanser, men inte de som resulterar i mål utan vi har skapat mycket lågprocentschanser, säger MODO:s tränare Björn Hellkvist till klubbens hemsida, och ger sin syn på matchen mot AIK:
– Jag tror att det blir en match i ett ganska högt tempo. Det är två lag som spelar lite olika typer av hockey men essensen är densamma. Båda lagen vill ha pucken och båda lagen vill styra tempot i matchen. Så det kommer bli en kamp om pucken, kamp om isytor och en kamp framför båda kassarna.
AIK, som vann säsongens första möte mellan lagen med 4-2, har visat upp en fin jämnhet under hösten och har poäng i tretton av fjorton matcher.
Serietvåan ser fram emot toppmatchen:
– Det är de här lagen man vill slå, de som vill vara i toppen. Det är de vi måste slå i slutändan, säger forwarden Daniel Muzito-Bagenda till hockeypuls.se.

Noterat:
» MODO får tillbaka backen Tommy Enström som missat två matcher på grund av sjukdom, skriver klubben på sin hemsida.
» AIK saknar Alexander Deilert och Garry Nunn på grund av skador, skriver hockeypuls.se. Tränaren Tomas Mitell har varit konsekvent med sina kedjor under hösten, men väljer ikväll att kasta om en del och det blir två nya kedjor: Éric Castonguay, Max Lindholm och Mathias From samt Christian Sandberg, Daniel Muzito-Bagenda och Sam Marklund.
» AIK:s Éric Castonguay har gjort mål i tre raka matcher.

» Läs mer på MODO:s hemsida

SÖDERTÄLJE - BJÖRKLÖVEN

Fyra raka förluster har förbytts mot tre raka vinster för Björklöven. Vinden har sannerligen vänt uppe i Umeå och framförallt så har målskyttet kommit igång.
– De sista fem matcherna tror jag vi ligger i topp i serien i produktion så den är igång igen, säger tränaren Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.
Nu jagar Löven fjärde raka segern borta mot Södertälje. Lagen möttes i säsongsupptakten och då vann Björklöven med överygande 5-2.
Södertälje blandar och ger: tre raka vinster, två raka förluster, två raka vinster.
Senast 2-1-vann laget borta mot Pantern trots att fyra (!) ordinarie backar fanns på skadelistan. Ingen i den kvartetten är tillbaka till ikväll heller, så junioren Filip Pilö får fortsatt förtroende och man rullar på sex backar.
SSK har respekt för Löven:
– De har fått rull på det igen. Vi gjorde en ganska svag insats däruppe där vi bjöd på lite för mycket. Vi är förberedda på att det är stenhårt arbete som gäller i morgon (idag). Det går inte att fuska en millimeter, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida.

Noterat:
» Södertälje saknar alltjämt Nicklas Grossmann, Marcus Fagerudd, Marcus Bohman och Stefan Johansson på backsidan.
» Björklöven spelade utan August Tornberg, Simon Backman, Kevin Goumas och Cody Murphy i senaste matchen.
» Södertäljes Nikolai Meyer har gjort tio poäng på de fem senaste matcherna.
» Björklövens Oskar Stål Lyrenäs har gjort poäng i fem raka matcher.

» Läs mer på Södertäljes hemsida

VÄSTERÅS - TINGSRYD

Efter två bra insatser för Tingsryd under nya tränarduon Larry Pilut och Richard Melkersson så var senaste matchen mot Karlskrona (förlust 1-4) ett steg tillbaka igen. Nu hoppas smålänningarna hitta tillbaka till rätt spår igen borta mot Västerås.
– Vår insats mot Karlskrona senast var så där och nu gäller det att vi hittar tillbaka till det spel vi hade mot Björklöven och Almtuna. Västerås är en tuff motståndare som brukar vara stark hemma, säger Larry Pilut till smp.se.
Mot Västerås gör också nyförvärvet Björn Karlsson debut.
Västerås hade poäng i fyra raka matcher innan man 0-2-föll mot serieettan Oskarshamn senast. IKO vann skotten med 51-22 - och VIK-tränaren Thomas Paananen erkände efteråt att man inte hade en chans i den kampen.
– Bästa laget vi mött hittills under säsongen. Och ska vi kunna hota dem måste vi sätta våra lägen. Vi har två frilägen och några så kallade röda avslut i tredje. Men vi får ingen energi heller när vi inte får till några anfall. Vi får se det som läropengar, säger han till hockeypuls.se.

Noterat:
» Västerås saknade Kenny Källström och Johan Skinnars på grund av skador senast.
» Tingsryd har alltjämt Kim Tallberg och Filip Owesson borta, men får nu in debuterande Björn Karlsson och skadecomebackande Roni Rukajärvi, skriver smp.se.
» Västerås Mikael Frycklund har gjort mål i tre raka hemmamatcher.

OSKARSHAMN - PANTERN

Oskarshamn toppar HockeyAllsvenskan efter att ha tagit en övertygande seger mot Västerås senast.
Smålänningarna har vunnit elva av tretton matcher i höst - och en av två plumpar kom mot Pantern som man nu ställs mot igen.
Det är således revanschläge för hemmalaget.
– Det är tätt på given och för oss gäller det bara att orka ladda om mentalt, det ska bli en intressant match, säger tränaren Håkan Åhlund till Oskarshamns hemsida.
– Pantern är ett organiserat lag som har bra drag i sina saker, men vi ska ge dem en fajt.
Pantern blandar och ger: tre raka förluster, fyra raka vinster, två raka förluster.
Senast 1-2-föll laget hemma mot Södertälje.
– Spelmässigt var det ett fall framåt. Vi förde matchen, men sedan var det sista lilla som saknades. Vi måste helt enkelt bli desperatare kring målet. För det låg puckar och dansade framför kassen, säger tränaren Viktor Stråhle till sydsvenskan.se om den matchen.

Noterat:
» Oskarshamn sakade skadade centern Robin Söderqvist senast. Victor Öhman har tagit en timeout.
» Pantern får tillbaka Nicklas Jadeland som varit avstängd i tre matcher. Ruben Rampazzo och Linus Cronholm spelade inte senast.
» Oskarshamns Joakim Thelin har gjort mål i två raka matcher.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida