Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Karlskoga
BIK

Matchguide: Karlskrona jagar femte raka

4 november 2018 10:00

Söndag och fem heta matcher i HockeyAllsvenskan! Tar Karlskrona femte raka segern? Förlänger Södertälje segersviten med Nicklas Grossmann tillbaka i laget? Lyckas MODO vända på formkurvan? Hur blir debuten i Oskarshamn för Janne Kivilahti? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

15.00 Karlskrona - Västervik, NKT-Arena Karlskrona
15.00 Björklöven - Oskarshamn, A3 Arena
17.30 Tingsryd - Karlskoga, Nelson Garden Arena
17.30 Leksand - MODO, Tegera Arena
17.30 Almtuna - Södertälje, Gränbyhallen

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

KARLSKRONA - VÄSTERVIK

Igår blev det klart att Victor Öhman lämnar Oskarshamn och är klar för en återkomst till Västervik. Det är dock inte aktuell med spel redan idag.
När Öhman, som kommer från en timeout, debuterar är inte klart.
– Jag vet inte riktigt än. Det finns inget "debutdatum" bestämt. Men imorgon bitti (idag) kommer jag ner och är med på matchvärmningen, och sedan får vi se när jag spelar. Fast jag skulle inte tippa på så tidigt som nästa vecka, säger han till vt.se, och berättar om upprinnelsen till klubbytet:
– Jag har brottats en hel del med mig själv och inte mått så bra alls. Det har varit allt från prestationsångest till annat. Så på slutet har jag träffat psykologer för att prata om det.
Västervik föll mot Leksand på hemmaplan senast och har bara tagit en trepoängare i höst. Just nu ligger laget näst sist i tabellen.
Formen är skarpare hos Karlskrona som vunnit fyra raka matcher och som klättrat upp till en fjärdeplats i tabellen.
När lagen möttes i början av säsongen så vann Västervik med 3-2 efter övertid.

Noterat:
» Karlskrona spelade utan Mikael Kurki, Joseph Berger och Kalle Miketinac senast.
» Västervik saknar Andreas Frisk och Emil Alba precis som senast, skriver man på sin hemsida. Nyförvärvet Victor Öhman är inte redo för debut.
» Karlskronas Marcus Paulsson och Axel Sundberg har fina målsviter med fem respektive fyra raka målmatcher.
» Karlskrona-backen Daniel Norbe har gjort mål i två raka matcher.

» Läs mer på Västerviks hemsida

BJÖRKLÖVEN - OSKARSHAMN

Oskarshamn har varit bra hela säsongen och är i riktigt bra form just nu. Serieettan har vunnit tolv av fjorton matcher i höst och har fyra raka trepoängare bakom sig där man har finfina målskillnaden 17-4.
IKO har dessutom hållit nollan i de två senaste matcherna.
Nu väntar bortamatch mot Björklöven: – Vi ska kolla lite på video på Björklöven här senare idag (igår). Det är ett lag som hackat lite grann under de första 14 omgångarna. Vi fokuserar som vanligt på vår prestation och hur vi ska komma upp där så får vi se var vi hamnar någonstans imorgon (idag), säger Oskarshamns tränare Håkan Åhlund till klubbens hemsida.
Björklöven hade tre raka segrar innan man 0-3-föll mot Södertälje i fredags, men tränaren Joakim Fagervall upplever att Umeå-laget är på rätt väg efter en svajig höst:
– Jag tycker ändå att första och tredje perioden är bra men det blir aldrig tillräckligt bra i och med att vi inte lyckas göra mål. Den första perioden hade jag nog bedömt som vår bästa om vi gått ut ur den med ledning men nu kändes det väldigt ologiskt med 0-2. Matchen som sådan är ingen dålig hockeymatch. Nu är det bara att gå vidare, säger han till klubbens hemsida.

Noterat:
» Björklöven spelade utan Simon Backman, August Tornberg, Kevin Goumas och Cody Murphy i förra matchen.
» Oskarshamn saknar alltjämt Robin Söderqvist på grund av skada och lämnar också juniorerna Jaeden Martin och Eddie Levin hemma. Det blir debut för Nybro-lånet Janne Kivilahti som ska spela två matcher med IKO.
» Oskarshamns kedja med Alex Hutchings, Arsi Piispanen och Filip Sveningsson har kombinerat in 15 poäng på de fyra senaste matcherna.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida

TINGSRYD - KARLSKOGA

Tingsryd har hamnat i tidiga 0-2-underlägen i de två senaste matcherna: 0-2 efter 3:54 mot Karlskrona och 0-2 efter 1:32 senast mot Västerås. Det är svårt att vinna matcher när motståndarna ges det handikappet och Taif förlorade följdaktligen båda de kamperna.
En bättre start lär säkerligen stå i fokus när smålänningarna, som just nu är sist i tabellen, gästas av Karlskoga.
Efter att ha tagit poäng i elva raka matcher så har marginalerna börjat grina emot BIK en del på sistone. Laget har bland annat tappat en 3-1-ledning mot Pantern till kryss och sedermera övertidsförlust och senast mot Karlskrona så tappade man en 3-2-ledning i slutminuterna och föll med uddamålet.
– Vi får jobba med att vara jämnare i våra matcher, säger centern Oskar Bäck till sverigesradio.se, men är ändå nöjd med säsongen i stort:
– Jag tycker vi gjort det riktigt bra. Vi har tagit poäng i många matcher och är svåra att slå.
I lagens första möte för säsongen så vann Karlskoga med 2-1 efter övertid.

Noterat:
» Tingsryd spelade utan Joonas Valkonen, Elias Gunnarsson, Kim Tallberg och Filip Owesson senast.
» Karlskoga spelade utan Victor Ekarv i förra matchen.
» Karlskogas Fredrik Forsberg har gjort fyra mål på de tre senaste matcherna.

LEKSAND - MODO

Tre raka förluster och bara en vinst på de fem senaste matcherna. Formkurvan pekar inte åt rätt håll för MODO just nu, och den senaste tidens förluster har också gjort att man rasat tabellmässigt där man nu är nere på en sjätteplats.
– Vi är på en jakt efter vår identitet just nu. Den gäller det att vi hittar igen, vi måste försöka hitta tillbaka till spelet vi visat upp tidigare, säger tränaren Björn Hellkvist till MODO:s hemsida.
Ikväll väntar bortamatch mot Leksand.
– Jag kan inte spekulera i hur de kommer ut imorgon (idag). Just nu vet jag bara hur vi ska komma ut och vad vi ska ha för regler. Det är vi som är huvudfokus, säger Hellkvist.
Leksands form är bättre där dalalaget vunnit fem av de sex senaste matcherna. MODO vann säsongens första möte med 4-1, så det är revanschläge för Leksand:
– Det blir en riktigt kul match att spela, och en viktig match dessutom. Det ska bli kul att komma hem och det kommer bli en rolig match för publiken att titta på, säger Thomas Valkvä-Olsen till Leksands hemsida.

Noterat:
» David Rundqvist saknades senast för Leksand men ska testas under dagen, skriver dt.se. Calle Själin och Mattias Ritola är långtidsskadade.
» MODO saknar alltjämt backen Victor Aronsson som dras med en underkroppsskada, skriver allehanda.se.
» Leksands Thomas Valkvä-Olsen sköt två mål senast och är nu i delad skytteligatopp med sina tio fullträffar.

» Läs mer på MODO:s hemsida

ALMTUNA - SÖDERTÄLJE

Södertälje har tre raka segrar i ryggen (3-0 mot Björklöven senast) trots att man haft en rejält reducerad backsida de två senaste matcherna där fyra ordinarie försvare saknats.
Till kvällens match mot Almtuna är lagkaptenen Nicklas Grossmann klar för en comeback. Tränaren Ulf Lundberg ruckar dock inte på de sex backarna som spelat de två senaste matcherna och kommer byta om sju backar.
SSK jagar fjärde raka segern:
– Det gäller att behålla ödmjukheten. Och fokusera på staren, där har vi dragläge på varanda att göra en bättre start än mot Löven. Sedan ska vi förstärka det som vi gjort bra senaste matcherna. Det är återigen backcheckingen, spelbarheten och kommunikationen, det tillsammans gör att vi håller vi ihop bättre som lag, säger Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida.
Almtuna bröt en fyra matcher lång förlustsvit genom att 2-0-vinna mot MODO senast, och nu hoppas lagledningen att man kan göra en liknande prestation mot SSK:
– Mot Modo gjorde vi mycket bra saker, inte minst i skridskoåkningen och i kroppsduellerna, säger tränaren Marcus Ragnarsson till unt.se.

Noterat:
» Almtuna kommer till spel med samma lag som senast, skriver klubben på sin hemsida. Jesper Mångs, Jonatan Léman och Victor Rollin-Carlsson finns alltjämt på frånvarolistan.
» Södertälje får tillbaka Nicklas Grossmann, men saknar alltjämt Marcus Bohman, Marcus Fagerudd och Stefan Johansson.
» Södertäljes Nikolai Meyer har gjort fem poäng på de tre senaste matcherna och toppar poängligan i HockeyAllsvenskan med 21 poäng.

» Läs mer på Almtunas hemsida
» Läs mer på Södertäljes hemsida